Keliomis dienomis anksčiau prokurorai apklausė Park Geun-Hye dėl korupcijos ir piktnaudžiavimo įgaliojimais skandalo, išvertusio ją iš prezidentės posto.

Anksčiau šį mėnesį Pietų Korėjos Konstitucinis Teismas patvirtino parlamento sprendimą nušalinti 65 metų Park Geun-Hye nuo pareigų. Šiuo sprendimu Park Geun-Hye taip pat neteko teisinės neliečiamybės, o jos patraukimas baudžiamojon atsakomybėn buvo pagrindinis reikalavimas, skambėjęs per didžiulius, daug savaičių vykusius protestus prieš prezidentę.

Park Geun-Hye kaltinamai įvairiais nusikaltimais, tarp jų korupcija, vyriausybės informacijos nutekinimu ir piktnaudžiavimu įgaliojimais.

„Kaltinamoji piktnaudžiavo plačiais įgaliojimais ir prezidento statusu, reikalaudama kyšių iš kompanijų ar pažeisdama teisę į laisvą įmonių valdymą, ir nutekino svarbią konfidencialią informaciją, susijusią su valstybės reikalais. Tai rimti dalykai“, – rašoma prokuratūros išplatintame pranešime.

„Jau surinkta daugybė įkalčių, bet kaltinamoji neigia daugumą kaltinimų ir esama pavojaus, kad įkalčiai gali būti sunaikinti ateityje“, – priduriama jame.

Eksprezidentės slapta patikėtinė ir įtariama bendrininkė Choi Soon-Sil jau teisiama. Pasak prokurorų, jei Park Geun-Hye nebus areštuota, „bus pažeistas sąžiningumo principas“.

Prokuratūros pranešime aiškiai nenurodoma, ar jau kreiptasi į Seulo centrinį apygardos teismą dėl eksprezidentės arešto orderio.