Grupuotę „Islamo valstybė“ (IS) Mosulo rajone bombarduoja ir Irako lėktuvai, ir tarptautinė JAV vadovaujama koalicija.

„Po griuvėsiais tebeguli dešimtys lavonų“, - naujienų agentūrai AFP pasakojo Ninevijos provincijos tarybos vadovas Basharas al Kiki.

Ninevijos, kurios sostinė yra Mosulas, gubernatorius Nawfalas Hammadis sakė, kad per koalicijos smūgius Mosulo Džadidos rajone žuvo „daugiau kaip 130 civilių“.

„Teroristinė organizacija „Daesh“ siekia bet kokia kaina nugalėti Irako pajėgas Mosule, ji renka civilius, kuriuos naudoja kaip gyvąjį skydą“, - AFP sakė N. Hammadis, pavartodamas arabišką IS akronimą.

Kitų pareigūnų teigimu, per antskrydžius žuvo šimtai žmonių. Žuvusiųjų skaičiaus nepriklausomi šaltiniai nepatvirtino.

Vienas Irako brigados generolas sakė, kad antskrydžių metu buvo apgadinta daugiau kaip 27 gyvenamieji pastatai ir kad trys jų visiškai sugriauti.

Prisistatyti nenorėjęs karininkas tvirtino, kad antskrydžiai buvo surengti po to, kai „Islamo valstybė“ nusitaikė į karinius orlaivius, o snaiperiai apšaudė Irako pajėgas.

„Islamo valstybė“ 2014 metais užėmė didelius rajonus į šiaurę ir vakarus nuo Bagdado, tačiau Irako pajėgos, remiamos JAV vadovaujamų aviacijos smūgių, jau yra atkovojusios didžiąją tos teritorijos dalį.

Irako pajėgos spalį pradėjo operaciją Mosului atkovoti ir atgavo rytinę miesto dalį, o tuomet ėmėsi mažesnių, bet tankiau gyvenamų vakarinių rajonų.