„Jie įsižeidė – išgirdo mano pareiškimą Mogiliove. Lukašenka apie Ukrainą, Lietuvą ir Lenkiją. O jeigu taip ir yra?! Amerikiečių, vokiečių fondai skyrė pinigų per lenkus ir lietuvius. Didžioji dalis pinigų liko ten, bet ir mūsiškiai gyveno ir gyvena neblogai. Visi – privačiuose namuose, važinėja mersedesais“, – lankydamasis Gardino srityje sakė A.Lukašenka, kurį cituoja valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

„Kam gi rašo: mes ne veltėdžiai? Jeigu ne veltėdžiai, tai ko gi teisinatės? Tai jie yra pagrindiniai veltėdžiai. Jie bijo, kad reikės išlįsti iš šešėlio ir deklaruoti savo namus. O iš kur pinigų gavai?“ – tęsė Baltarusijos vadovas.

Pasak jo, buvo bandoma pasinaudoti tais žmonėmis, kurie eidami į protestus norėjo spręsti savo problemas. Vis tik dauguma tai suvokė ir dabar atsisako dalyvauti tokiuose renginiuose, kalbėjo A.Lukašenka.

„Net tie kretinai (ne visi ten tokie) suprato, kad ir jais norėjo pasinaudoti. Ir kai jie pamatė tą arsenalą pasakė: ne, mes neisim. Jie pradėjo atsisakinėti visų tų mitingų ir demonstracijų. Suprato, kad valdžia neišsigando“, – tęsė jis.

Pasak A.Lukašenkos, pranešimą apie ruošiamą provokaciją atsiuntė viena baltarusė, gyvenanti vienoje iš Vakarų šalių.

„Žmonės ten nuvažiavo, prispaudė tą moterį, ir ji atvirai pasakė: aš nieko nebijau, padarysiu pareiškimą, kad jus perspėčiau. Tai privertė mus imtis aktyvių veiksmų. Pavedžiau specialiosioms tarnyboms nedelsiant pradėti operaciją dėl tų žmonių. Ir mes aptikome visą ginklų arsenalą“, – sakė A.Lukašenka.