Prieš tai skelbta, kad įtariamasis atakos organizatorius buvo gimęs ir augęs Didžiojoje Britanijoje.

Kento grafystėje gimęs 52 metų amžiaus užpuolikas pats žuvo per išpuolį, manoma, kad pastaruoju metu vyras gyveno Vakarų Midlandso grafystėje.

Remiantis policijos pranešimais, nebuvo gauta jokių duomenų apie Ch. Masudo ketinimus įvykdyti teroristinį išpuolį. Šiuo metu policija nevykdė jokio su išpuolio vykdytoju susijusio tyrimo, bet anksčiau jis buvo teistas dėl užpuolimų, puolamųjų ginklų turėjimo ir viešosios tvarkos pažeidimų. Jis buvo žinomas policijai ir saugumo tarnyboms. Tačiau užpuolikas nebuvo teistas dėl pažeidimų, susijusių su terorizmu.

DELFI primena, kad Londone keturi žmonės žuvo, o dar apie 29 buvo sužeisti trečiadienį per žaibišką ataką prie Didžiosios Britanijos demokratijos simbolio vartų, kurią policija laiko „su islamistais susijusio terorizmo“ aktu. Atsakomybę už išpuolį prisiėmė „Islamo valstybė“. Ataka įvyko ant Vestminsterio tilto, šalia Didžiojo Beno laikrodžio bokšto – vieno iš Jungtinės Karalystės sostinės simbolių, pritraukiančio milijonus turistų, stūksančio virš Parlamento rūmų.

Jungtinės Karalystės premjerė Theresa May atskleidė, kad užpuolikas prieš kelis metus jau buvo patekęs į britų žvalgybos MI5 akiratį. Taip pat ji teigė, kad jis buvo gimęs Jungtinėje Karalystėje.
Užpuolikas automobiliu rėžėsi į pėsčiuosius ant tilto, o vėliau sudaužė mašiną atsitrenkęs į tvorą, juosiančią budriai saugomą parlamento rūmų kompleksą.

galerija

Vėliau peiliu ginkluotas užpuolikas įbėgo pro vartus ir mirtinai subadė 48 metų policininką, kol galiausiai buvo nušautas kito pareigūno.

Šis išpuolis Britanijos valdžios centre iš pradžių sukrėtė, po to pasėjo paniką.Sulaikyti 7 įtariamieji dėl išpuolio Londone

Išpuolio Londone maršrutas

Britų policija per reidus keliuose namuose suėmė septynis žmones po keturias gyvybes nusinešusios teroro atakos prie Didžiosios Britanijos parlamento, pranešė vyresnysis policijos pareigūnas.

Per trečiadienį surengtą išpuolį vienas vyras nukreipė automobilį į pėsčiuosius, o vėliau mirtinai subadė vieną policininką.

Britanijos kovos su terorizmu padalinio vadovas Markas Rowley (Markas Roulis) sakė manąs, kad „tarptautinio terorizmo paveiktas“ užpuolikas veikė vienas. Užpuoliko tapatybės atskleisti pareigūnas nesutiko.

Policija surengė reidus šešiuose namuose Londone ir vidurio Anglijos Birmingemo mieste. Per juos buvo suimti septyni žmonės, teigė M. Rowley.

Jis atsisakė atskleisti policijos nukauto užpuoliko tapatybę.