„Naujoji administracija kol kas nesustatė į vietas visų valdančiojo lygmens veikėjų, ... todėl, natūralu, išgyvename tokią laukimo stadiją“, – sakė S.Lavrovas, skaitydamas paskaitą Rusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo karo akademijoje.

Jis taip pat sakė nemanantis, kad teisinga JAV prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) ir kandidatę į Prancūzijos prezidentus, kraštutinių kairiųjų lyderę Marine Le Pen (Marin Le Pen) vadinti marginalais ir populistais.

„Aš nei Donaldo Trumpo, nei Marine Le Pen marginalais nevadinčiau bent jau todėl, kad jie visiškai veikia pagal principus, kuriais yra pagrįstas Amerikos valstybės ir Prancūzijos valstybės funkcionavimas“, – sakė S.Lavrovas.

Jis priminė, kad M.Le Pen yra Europos Parlamento narė, o D.Trumpas – teisėtai išrinktas valstybės vadovas.

„Aš nevadinčiau jų populistais, žodis „populistai“ "turi neigiamą atspalvį, – kalbėjo ministras. – Vadinčiau juos realistais, jei norite, arba antiglobalistais.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)