Kaip teigia CNN, šią informaciją Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorius Jamesas Comey pateikė įstatymų leidėjams per Kongreso posėdį JAV prezidento komandos ryšių su Rusija klausimais.

Šiuo metu FTB „tiria informaciją, kurioje, kaip pranešė šaltinis, yra agentūros žvalgybos duomenų, informacijos apie keliones, verslo ryšius, telefoninių pokalbių ir asmeninių susitikimų įrašų“, sakoma CNN pranešime.

Televizija pridūrė, kad ši informacija „kelia įtarimų FTB tyrimo dalyviams, kad (D.Trumpo rinkimų štabo ir Rusijos) koordinacija išties vyko, nors pareigūnai abejoja, kad šie duomenys yra išsamūs – taigi tyrimas tęsiasi“.

Pirmadienį J.Comey pareiškė, kad FTB tiria klausimą dėl galimos prieš H.Clinton nukreiptų veiksmų „koordinacijos“ tarp rusų ir D.Trumpo komandos narių, nes buvo gauta „patikimų duomenų apie pažeidimus, leidžiančių daryti prielaidą, kad amerikietis galėjo veikti kaip užsienio valstybės agentas“.

Baltieji rūmai ir FTB atstovai atsisakė pakomentuoti J.Comey pareiškimą, sakoma CNN pranešime. Be kita ko, JAV administracijos atstovas Seanas Spiceris (Šonas Spaiseris) pareiškė, kad „šių teiginių tyrimas ir įrodymai yra du skirtingi dalykai“.

Pasak CNN, FTB tiria keturių artimų D.Trumpo kampanijos atstovų ryšius su Rusija: Michaelo Flynno, Paulo Manaforto, Rogerio Stone'o ir Carterio Page'o.

Pasak CNN, tyrimui kliudo tai, kad ryšiai tarp įtariamųjų ir rusų jau nutraukti.