Bendruomenių Rūmuose nutrauktas ten vykęs posėdis. Rūmai uždaryti.

BBC skelbia, kad užpuolikas nukautas. D. Britanijos policija patvirtino, kad šį incidentą traktuoja kaip teroro aktą. Policija patvirtino, kad žuvo 4 žmonės, tarp jų ir užpuolikas.

Svarbiausi faktai: 
- Užpuolikas rėžėsi į pėsčiųjų minią ant Vestminsterio tilto šalia Parlamento rūmų; 

- Automobilis taranavo vartus į Parlamento rūmus, kliudė keletą žmonių; 

- Užpuolikas mačete smogė policijos pareigūnui ir buvo nušautas. Užpultasis pareigūnas žuvo. - Atakoje dalyvavo vienas užpuolikas.

- Žuvo 4 žmonės, tarp jų užpultasis policininkas ir užpuolikas. Dar apie 20 sužeista.

Liudininkų teigimu, automobiliu važiavęs užpuolikas iš pradžių partrenkė kelis pėsčiuosius ant Vestminsterio tilto ir rėžėsi į vartus prie parlamento. Remiantis pranešimais, padurtas pareigūnas, tariamą užpuoliką pašovė ginkluota policija. Naujienų agentūros "Reuters" nuotraukose matomi ant tilto gulintys ir stipriai kraujuojantys žmonės.

Londono policijos kovos su terorizmu padalinio vadovas Markas Rowley sakė, kad apie 20 žmonių buvo sužeisti, o parlamentas – uždarytas.

Pasak M. Rowley, nužudytas policininkas buvo vienas iš parlamentą saugančių ginkluotų pareigūnų. Kitos aukos ir sužeistieji – žmonės, buvę ant šalimais esančio Vestminsterio tilto.

Pasak jo, išpuolis prasidėjo, kai lengvasis automobilis buvo nukreiptas į pėsčiuosius ant Vestminsterio tilto, esančio šalia parlemento rūmų. Ten buvo partrenkti keli žmonės, tarp jų trys policininkai, grįžtantys iš vienos ceremonijos.

„Po to automobilis sudužo netoli parlamento, ir mažiausiai vienas vyras, ginkluotas peiliu, tęsė ataką bei mėgino įžengti į parlamentą“, – sakė M. Rowley.

Pareigūnas pridūrė, kad policija veikė pagal „kruopščiai parengtus planus ... banditiškos teroristų atakos atveju“, o parlamentas buvo uždarytas.

„Šiuo metu esame patenkinti, kad, atrodo, užpuolikas buvo tik vienas. Vis dėlto būtų kvaila per anksti būti pernelyg nusiraminti“, – pridūrė M. Rowley.

Parlamentas buvo uždarytas; įstatymų leidėjams ir darbuotojams liepta likti viduje.

Dauningo gatvė nurodė, kad premjerė Theresa May yra saugi. Ji buvo pastebėta lipanti į automobilį ir išvežama iš parlamento, kur pora valandų anksčiau dalyvavo savaitinėje klausimų ir atsakymų sesijoje.

Televizijos reportažuose matėsi raudonas greitosios pagalbos automobilis, sustojęs ant vejos priešais parlamento rūmus, ir kiti specialiųjų tarnybų automobiliai aplinkinėse gatvėse.

Vestminsterio tiltas ir Vestminsterio metropoliteno stotis, esantis šalia parlamento ir gretimų valstybės institucijų pastatų, buvo uždaryti.

Internete sparčiai plinta nuotrauka, kurioje matomas per išpuolį nukentėjusį policininką bandantis gaivinti ministras Tobias Ellwoodas. Jis anksčiau per kitą teroristinį išpuolį yra netekęs brolio, tarnavo JK ginkluotose pajėgose.

Priežastys kol kas visiškai neaiškios. Liudininkai pasakojo, kad ginkluoti policininkai nubėgo parlamento pastato link. Jie teigė girdėję šūvius. Anot britų „Daily Mail“, vienam užpuolikui pavyko patekti į parlamento pastatą. Jis esą su savimi turėjo peilį. Anot BBC, padurtas vienas parlamento darbuotojas. Užpuolikas pašautas.

Ant Vestminsterio tilto, be to, vienas asmuo taranavo praeivių grupę. Pasak liudininkų, automobilis parbloškė mažiausiai penkis žmones. Ar jo vairuotojas yra tas pats asmuo, kuris įsiveržė į parlamento pastatą, neaišku.

„Reuters" fotografo teigimu, ant Vestminsterio tilto netoli parlamento yra mažiausiai 12 sužeistųjų. Liudininkai pasakojo apie automobilį, kuris ant tilto parbloškė penkis žmones.

Teigiama, kad liudininkai girdėjo tris ar keturis šūvius. Londono Westminsterio metro stotis uždaryta.

Pasak agentūros AP, peiliu ginkluotas vyras įsiveržė pro vartus į parlamento teritoriją. Tada pasigirdo šūviai.

„Mes buvome iškviesti apie 14 val. 40 min, gavę pranešimų apie incidentą ant Vestminsterio tilto. Šis įvykis laikomas incidentu su šaunamaisiais ginklais – policija yra įvykio vietoje“, – nurodė britų policija tviteryje.

„Aš tikrai girdėjau šūvius. Mačiau kaip kažkas tamsiai apsirengęs krenta“, – sakė vienas parlamento tarnautojų naujienų agentūrai AFP.

Now shooting near by parlament of london and a second attack on Westminster bridge 5 assailent gunned down, parlament on lock down pic.twitter.com/WQANnTorFK