Ministro nuomone, iki 2019 metų Austriją turės palikti apie 50 tūkstančių pabėgėlių, kuriems buvo atsisakyta suteikti prieglobstį. Žadama suma bus išmokama tik tiems migrantams, kurių prieglobsčio prašymai svarstomi nuo šių metų kovo 15 d. Be to, iniciatyva bus taikoma tik atvykėliams iš Artimųjų Rytų ir Afrikos.

Austrijos migracijos tarnybos darbuotojai pažymi, kad pernai šalį paliko beveik 10,7 tūkstančio žmonių, iš jų maždaug 5,8 tūkstančio - savo noru. Savanoriams iš Nigerijos tam tikromis aplinkybėmis jau buvo mokama po 500 eurų, todėl šis projektas turi geras perspektyvas.

2016 metais Austrijoje migracijos tarnyba leido pradėti prašymų suteikti pabėgėlio statusą svarstymo procedūrą beveik 36 tūkstančių žmonių atžvilgiu. Kartu vyriausybė nustatė 37,5 tūkstančio prašymų limitą. Jį viršijus buvo ketinama uždaryti sieną ir deportuoti pabėgėlius supaprastinta tvarka. Kadangi pernykštis limitas nebuvo viršytas, valdžia kol kas nepriėmė galutinio sprendimo dėl naujų apribojimų šiais metais.