Trečiadienį paskelbtais sociologijos instituto „Forsa“ atlikto tyrimo duomenimis, KDS/SKS pagerino savo reitingą palyginti su praėjusia savaite 1 procentiniu punktu – iki 34 proc.

Jeigu rinkimai vyktų šią savaitę, socialdemokratai atsiliktų nuo KDS/SKS 4 procentiniais punktais ir surinktų 31 proc. balsų.

Kitų partijų reitingai nuo praėjusios savaitės nepasikeitė: „Alternatyva Vokietijai“ gautų 9 proc. balsų, už žaliuosius ir Kairiąją partiją pasirengę balsuoti po 7 proc. respondentų. Laisvoji demokratų partija (LDP)surinktų apie 6 proc. balsų. „Forsa“ apklausoje dalyvavo 2,5 tūkstančio VFR piliečių.

Jeigu Vokietijos kancleris būtų renkamas tiesiogiai, tai Angela Merkel surinktų 41 proc. balsų, o VSDP kandidatas Martinas Šulcas (Martin Schulz) – 33 proc. Kaip parodė apklausa, A. Merkel pagerino savo reitingą palyginti su praėjusia savaite 2 procentiniais punktais.

Pirmadienį laikraštis „Bild“ paskelbė apklausos rezultatus, pagal kuriuos VSDP lenkė KDS/SKS 1 procentiniu punktu (32 proc.:31 proc.).