Pasak Izraelio kariuomenės, pasienio zonoje tarp Palestinos anklavo ir Izraelio teritorijos buvo trys vyrai. Šioje teritorijoje pastaruoju metu vyko keli susišaudymai.

„Žuvo 18-metis Youssefas Abou Azra, o dar du palestiniečiai buvo sužeisti okupantų (Izraelio) artilerijos ugnies į rytus nuo Rafacho“, – sakė Sveikatos apsaugos ministerijos Gazoje atstovas Achrafas al Qodra. Rafachas yra didelis miestas Gazos Ruožo pietuose.

Izraelio kariuomenės atstovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad kariai pastebėjo tris vyrus „šalia apsauginės užtvaros ir ėmė šaudyti jų pusėn“, tačiau daugiau detalių pateikta nebuvo.

Pastarosiomis savaitėmis tarp Izraelio ir Gazos Ruožo, kurį jau dešimtmetį kontroliuoja islamistų judėjimas „Hamas“, įvyko keli susišaudymai.

Nuo 2008-ųjų Izraelis ir „Hamas“ tris kartus kariavo.

Po paskutinio karo 2014 metais palei gana uždarą pasienį buvo pastebimos trapios paliaubos.

Izraelis periodiškai būna apšaudomas raketomis. Dažniausiai tai daro griežtosios linijos islamistų grupuotės, „Hamas“ varžovės.

Tačiau Izraelis dėl visų iš anklavo paleistų raketų kaltina „Hamas“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)