„ Visi suplanuoti renginiai buvo atšaukti. Tai sprendimas, priimtas Ankaroje“, – sakė Kelne įsikūrusio AKP koordinacinio biuro užsienyje atstovė spaudai.

Turkija ir Europos Sąjunga, ypač jos didžiausia ekonomika Vokietija, turinti itin gausią turkų išeivių bendruomenę, įsivėlė į aršų diplomatinį kivirčą artėjant balandžio 16 dieną vyksiančiam referendumui dėl premjero posto panaikinimo ir prezidento įgaliojimų išplėtimo.

Analitikai prognozuoja, kad pergalei referendume pasiekti Ankarai bus svarbus kiekvienas balsas. Turkijos ministrai planavo per didžiulius mitingus svarbiuose ES miestuose agituoti milijonus čia gyvenančių turkų išeivių palaikyti numatytus politinės sistemos pakeitimus.

Tačiau Nyderlandai ir kelių Vokietijos miestų vietos valdžia uždraudė rengti tokius mitingus, argumentuodami logistinėmis priežastimis.

Šis draudimas sukėlė pykčio audrą Turkijoje, o R. T. Erdoganas apkaltino Vokietijos ir Nyderlandų pareigūnus, kad šie elgiasi kaip naciai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)