Šaltinis saugumo sistemoje teigė, kad aštuoni paštu siunčiamus sprogmenis primenantys paketai buvo adresuoti Euro grupės pareigūnams ir kitų, skirtingose Europos valstybėse įsikūrusių, ekonominių institucijų atstovams.

Graikijos pareigūnai itin budrūs tapo po to, kai praėjusią savaitę iš šalies buvo išsiųsti du siuntiniai su paraku. Kovo 15 dieną Vokietijos pareigūnai perėmė šalies finansų ministrui Wolfgangas Schauble adresuotą knygą, kurioje buvo paslėpti sprogmenys. Ji buvo neutralizuota. Praėjus vos dienai, panašų siuntinį gavo TVF biuras Paryžiuje. Sprogęs jis sužeidė biuro administracijos asistentę.

Su tyrimu susipažinęs šaltinis naujienų agentūrai AFP teigė, kad TVF atsiųstoji bomba buvo sudaryta iš dviejų tūbelių su juodais milteliais ir elektrinio aktyvatoriaus. Graikijos policijos šaltinis tikino, kad pirmadienį aptiktuose paketuose buvo rasti panašūs mechanizmai.

Atsakomybę dėl į Vokietijos finansų ministeriją atsiųstojo paketo prisiėmė Graikijos kraštutinių kairiųjų organizacija „Ugnies dalelių sąmokslas“ („Conspiracy of Fire Cells“), šį savo veiksmą apibūdinusi kaip tarptautinių anarchistinių grupių vykdomos smurto kampanijos dalį. Pareigūnai mano, kad ta pati kovotojų grupuotė atsakinga ir už sprogmenį, atsiųstą į TVF biurą Paryžiuje.