Įstatymu, kurį prezidentas Mamnoonas Hussainas pasirašė sekmadienį, bus „apsaugotos teisėtos hinduistų šeimų teisės ir interesai“, sakoma vyriausybės pareiškime.

Juo taip pat sudaromos sąlygos hinduistams pateikti skyrybų, pakartotinių santuokų prašymus, užtikrinamas moterų ir vaikų finansinis saugumas po skyrybų.

Pakistano hinduistų tarybos vadovas Rameshas Kumaras Vankwani pirmadienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad šiuo įstatymu bus išspręsta daug problemų, su kuriomis susiduria hinduistų bendruomenė Pakistane, kur diskriminavimas ir smurtas religinių mažumų atžvilgiu yra įprastas dalykas.

„Šis įstatymas yra sveikintinas žingsnis ... Juo bus pašalinti visi sunkumai dėl hinduistų santuokų registravimo“, – sakė jis.

1947 metais Pietų Azijoje pasibaigus britų valdymui, ši teritorija buvo padalyta į daugiausia hinduistinę Indiją ir daugiausia musulmonišką Pakistaną.

Tai išprovokavo su religija susijusį didelio masto kraujo liejimą; šimtai tūkstančių žmonių žuvo, milijonai turėjo palikti savo namus.

Nuo to laiko Pakistano hinduistai, kurių yra maždaug 8,2 mln. iš maždaug 180 mln. visų šalies gyventojų, negalėjo gauti teisinių dokumentų, reikalingų santuokoms ir anuliavimams registruoti.

Pietinės Sindo provincijos, kur gyvena dauguma Pakistano hinduistų, įstatymų leidėjai pernai priėmė savo provincijos įstatymą, kuriuo hinduistams buvo leista registruoti santuokas.