Prie Talino esančioje Emario oro bazėje pirmuosius 130 britų karių pasitiko Estijos gynybos ministras Margusas Tsahkna.

Tikimasi, kad iki balandžio vidurio atvyks visi kiti NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės kariai, taip pat bus atgabenta tankų, pėstininkų kovos mašinų, savaeigių haubicų ir kitos karinės technikos.

Antradienį Estijoje lankęsis vyriausiasis NATO pajėgų Europoje vadas generolas Curtisas M.Scaparrottis pareiškė, kad NATO pajėgų dislokavimas Estijoje yra „atsakas į Rusijos agresiją Kryme, Ukrainoje“.

Estijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba pranešė, kad pirmadienį laukiama atvykstant pirmųjų 50 karių iš Prancūzijos.

Kariai į Estiją atvykta lėktuvais per Emario oro pajėgų bazę, o įranga – sausuma ar jūra per Paldiskio uostą.

Tarptautiniame batalione Estijoje iš viso bus apie 1200 karių: 800 britų ir 400 prancūzų. Batalionui vadovaus Didžioji Britanija, jis veiks kartu su Estijos 1-ąja pėstininkų brigada.

Sprendimas sustiprinti NATO rytinio sparno gynybą buvo priimtas pernai per Varšuvoje vykusį Aljanso viršūnių susitikimą, reaguojant į padidėjusią potencialios Rusijos agresijos grėsmę. Buvo nutarta, kad Lenkijoje ir Baltijos šalyse bus dislokuoti keturi priešakiniai NATO pajėgų batalionai, kurių kiekvienam vadovaus vadinamosios atraminės šalys: Lenkijoje – JAV, Lietuvoje – Vokietija, Latvijoje – Kanada, Estijoje – Didžioji Britanija.