Turkiją ir Europą diplomatinė krizė ištiko po to, kai Turkijos ministrams buvo uždrausta agituoti Vokietijoje ir Nyderlanduose pasisakant už R. T. Erdogano galių išplėtimą balandžio mėnesį įvyksiančiame referendume.

R. T. Erdoganas apkaltino Europos Sąjungos (ES) valstybes besielgiant kaip nacistinė Vokietija ir turkų diskriminacija. Tokie jo pasisakymai sukėlė pasipiktinimą visoje Europoje.

"Aš raginu savo piliečius, brolius ir seseris Europoje leisti vaikus į geresnes mokyklas, gyventi geresnėse vietose, geriausiuose namuose ir vairuoti geriausius automobilius, - sakė R. T. Erdoganas - susilaukite penkių vaikų, o ne trijų - jūs esate Europos ateitis".

"Tai geriausias atsakas į nemandagumą, parodytą jums, į priešiškumą, į neteisybę", - Turkijos prezidentas kreipėsi į savo tautiečius per televiziją.

Apie 2,5 mln. Europoje gyvenančių turkų turi teisę balsuoti Turkijoje vykstančiuose rinkimuose. Tačiau dar daugiau milijonų žmonių, gyvenančių ES, turi turkiškas šaknis.

Anksčiau R. T. Erdoganas, keturių vaikų tėvas, ragino Turkijoje gyvenančias moteris susilaukti bent trijų vaikų. Tokius jo žodžius pasmerkė moterų teisių aktyvistės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)