Sprogimas sudrebino Vašingtono Rokvilio bendruomenę maždaug 1 val. nakties. Sprogusio namo griuvėsiai plačiai išsibarstė po šį šiaurinį sostinės priemiestį, sakė vienas gelbėjimo tarnybos pareigūnas.

Pasak pareigūnų, pranešimų apie sužeistus žmones nėra, tačiau vietos gyventojai sakė, kad tame name gyveno vienas žmogus. Tyrėjai aiškinasi, ar žmogus buvo namie per sprogimą, į paiešką pasitelkti kinologai su šunimis.

„Liko tik krūva griuvėsių, tik griuvėsių krūva. Iš namo nieko neliko, – sakė Montgomerio apygardos gelbėjimo ir ugniagesių tarnybos atstovas Pete'as Piringeris. – Girdėjau, kad buvo skambučių iš daug mylių (nuo sprogimo vietos) nutolusių vietų, žmonės skambina“.

Pasak jo, namui padaryta „katastrofiška“ žala, krisdamos didžiulės sprogusio namo nuolaužos apgadino keliolika kitų namų. Tyrėjai neseniai pradėjo darbą, sprogimo priežastis kol kas nenustatyta, pridūrė atstovas.

P. Piringeris telefonu iš Rokvilio sakė, kad po sprogimo įsiliepsnojusius namo griuvėsius 20 minučių gesino maždaug 75 ugniagesiai.

„Kokia yra namo gyventojo būklė, nežinoma“, – sakė jis ir pridūrė, kad pareigūnai neturi daugiau informacijos, tačiau tyrėjai atidžiai naršys po namo griuvėsius dienos šviesoje, norėdami nustatyti, kas atsitiko.

P. Piringeris taip pat sakė, kad prieš sprogimą nebuvo jokių pranešimų apie dujų nuotėkį, tačiau dujų sukelto sprogimo versija kol kas neatmetama.

Dujų ir elektros tiekimo kompanijos darbininkai saugumo sumetimais atjungė dujų ir elektros tiekimą kvartale. Ugniagesiai taip pat apėjo apylinkės namus, prašydami vietos gyventojus saugumo sumetimais pasišalinti iš šio rajono.

„Kartu padaryta žala keliems gretimiems pastatams“, – sakė jis.

2011 metais toje pačioje Rokvilio gatvėje sprogus gyvenamajam namui, žuvo du žmonės. Tą kartą namo gyventojas atjungė rūbų džiovintuvą nuo dujų tiekimo vamzdžio, tačiau jo paties neuždarė, nurodė P. Piringeris.