Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas penktadienį pareiškė, kad Maskva su nerimu stebi, kaip Ukraina „ryžtingai ir sistemingai atsisako savo sričių, pasmerkdama ten gyvenančius milijonus žmonių likti be saugumo, bankininkystės, medicinos ir teisinių paslaugų“.

Vis tik atstovas nepasakė, ar Maskva svarsto galimybę prijungti šiuos regionus prie Rusijos, kaip tai padarė su Ukrainos Krymo pusiasaliu 2014 metų kovą.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka trečiadienį paskelbė, kad Kijevas pradėjo blokuoti susisiekimą su separatistinėmis teritorijomis ir pažadėjo tęsti blokadą tol, kol separatistų kontroliuojamose Donbaso teritorijose esančios įmonės nebus grąžintos jų savininkams ukrainiečiams ir nebus laikomasi ugnies nutraukimo režimo.

Šis sprendimas rodo iš esmės pasikeitusią P. Porošenkos taktiką, kadangi dar neseniai prezidentas siekė nutraukti šalies rytinių separatistinių rajonų blokadą, kurios ėmėsi nacionalistų grupės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)