„Aišku, nenorime, kad reikalai pakryptų iki karinio konflikto“, – jis sakė žurnalistams, bet pridūrė: „Jeigu jie savo ginklavimosi programos grėsmę padidins iki lygio, kuris, mūsų nuomone, reikalautų imtis veiksmų, ši priemonė yra padėta ant stalo.“

Jungtinių Valstijų strateginės kantrybės politika su branduoliniais ginklais apsiginklavusia Šiaurės Korėja baigta, penktadienį Pietų Korėjos sostinėje Seule sakė JAV valstybės sekretorius Rexas Tilllersonas, informuoja naujienų agentūra AFP.

„Strateginės kantrybės politika baigta. Tyrinėjame naujas diplomatines, saugumo, ekonomines priemones“, - bendros spaudos konferencijos su Pietų Korėjos užsienio reikalų ministru Yun Byung Se metu sakė R. Tillersonas. Kiek anksčiau penktadienį Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius kalbėjosi su šiuo metu prezidento pareigas einančiu Hwang Kyo Ahn.

Ketvirtadienį politikas įspėjo, kad politikos ir bausmės, kurių JAV laikėsi praeityje, iš esmės neturėjo jokio poveikio Pchenjano branduolinėms ambicijoms ir pareiškė, kad reikia siekti naujo požiūrio.

"20 metų laikėmės sėkmės neatnešusio požiūrio. Kalbame ir apie laikotarpį, kai Jungtinės Valstijos, norėdamos paskatinti Šiaurės Korėja pasirinkti kitą kelią, suteikė šaliai 1,35 mlrd. dolerių pagalbą", - kalbėjo R. Tillersonas.

Šiaurės Korėja turi ilgalaikę ambiciją tapti branduoline galia, šalis ne kartą atliko branduolinius ir balistinių raketų bandymus.