Europos Sąjungos teismas, Europos Teisingumo Teismas, mano gerbiami broliai, pradėjo kryžiaus karą prieš (musulmonišką) pusmėnulį“,– pareiškė R.T.Erdoganas, kalbėdamas per televiziją.

„Kur yra religijos laisvė?“ – klausė jis, kalbėdamas apie teismo praėjusią savaitę priimtą nutartį.

„Gėda dėl Europos Sąjungos teisės aktų! - pareiškė R.T. Erdoganas. – Gėda dėl jūsų vertybių. Gėda dėl jūsų įstatymų ir teisingumo!“

Europos Sąjungos Teisingumo Teismas nurodė, kad jei įmonėje galios vidaus taisyklė, draudžianti nešioti „bet kokius politinius, filosofinius ar religinius simbolius“ –tai nereikš „tiesioginės diskriminacijos“.

Turkijos ir Europos diplomatinis kivirčas prasidėjo, Nyderlandams ir Vokietijai neleidus Turkijos ministrams dalyvauti mitinguose ir agituoti šalyse gyvenančią turkų bendruomenę dalyvauti kito mėnesio referendume ir pasisakyti už R.T.Erdogano galių išplėtimą.

Praėjusį mėnesį Turkija pranešė naikinanti draudimą moterims pareigūnėms ryšėti musulmoniškas skareles oficialiai pasaulietiškose ginkluotosiose pajėgose, kurios buvo paskutinė institucija, kurioje šis draudimas galiojo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)