„Sveiki, Rutte! Jūs regis iškilote rinkimuose kaip pirmoji partija, bet privalote žinoti, kad jūs praradote Turkiją kaip savo draugę“, – sakė R. T. Erdoganas per televiziją transliuotoje kalboje, kai tarp Ankaros ir Hagos tebetvyro diplomatinė krizė dėl turkų ministrų kampanijos blokavimo Nyderlanduose.

Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu anksčiau yra sakęs, kad nėra „jokio skirtumo“ tarp valdančiųjų liberalų Olandijoje ir prieš imigrantus nusiteikusio „fašistinio“ politiko Geert Wilderso.

M. Cavusoglu net prognozavo, kad dėl kraštutinių dešiniųjų iškilimo Europoje prasidės „religiniai karai“.

Turkijos ir Europos diplomatinis kivirčas prasidėjo, Nyderlandams ir Vokietijai neleidus Turkijos ministrams dalyvauti mitinguose ir agituoti šalyje gyvenančią turkų bendruomenę dalyvauti kito mėnesio referendume ir pasisakyti už Turkijos prezidento galių išplėtimą.

R.T.Erdoganas pasišaipė iš M. Ruttės, kuris, anot turkų pareigūnų sakęs ministrui pirmininkui Binali Yildirimui, kad abi šalys gali užglaistyti nesutarimus per bendrus pietus.

„Jis sako, kad mes galime pietauti su ministru pirmininku po rinkimų. Nėra tokio ministro pirmininko. Jūs praradote Turkiją“, – sakė R. T. Erdoganas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)