Miesto merijos pranešime sakoma, kad „du moksleiviai šaudė į vyriausiąjį mokytoją“ ir kad vienas iš užpuolikų buvo suimtas tuojau po šio incidento. Kitas įtariamasis tebėra laisvėje.

Vienas policijos šaltinis, prašęs neviešinti jo vardo, naujienų agentūrai AFP sakė, kad per incidentą Tocqueville'o vidurinėje mokykloje sužeisti mažiausiai du žmonės.

Dėl išpuolio visos mokyklos šiame mieste, esančiame maždaug už 40 km į vakarus nuo Nicos, buvo uždarytos, nurodė švietimo tarnybos.

Vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as dėl šaudymo Grase ir incidento Paryžiuje, kai Tarptautinio valiutos fondo biure detonavęs laiške paslėptas sprogstamasis užtaisas sužeidė vieną darbuotoją, nutraukė vizitą šiauriniame Somos regione.

Prancūzijoje tebegalioja nepaprastoji padėtis po virtinės islamo ekstremistų atakų, įvykdytų per dvejus pastaruosius metus.

Prancūzijos Graso miesto mokykloje šūvius paleido 17-metis moksleivis

Gautomis žiniomis, ugnį paleidęs moksleivis buvo ginkluotas medžiokliniu šautuvu, taip pat turėjo du pistoletus ir dvi mokomąsias granatas.

Pagal pagrindinę versiją, jo atakos taikinys buvo licėjaus direktorius, į kurį užpuolikas ir šaudė. Per incidentą lengvai sužeisti keturi žmonės, tarp jų - direktorius, bet nukentėjusiųjų gyvybei pavojus negresia.

Iš pradžių buvo pranešta, kad jaunuolis turėjo bendrininką, kuriam pavyko pasprukti. Bet vėliau ši informacija buvo paneigta.

Mieste dėl incidento buvo paskelbtas pavojus. Visos Graso mokyklos buvo uždarytos, moksleiviai nuvesti į saugias vietas. Į incidento vietą prie Tokvilio licėjaus buvo nusiųstas specialusis policijos dalinys. Išpuolio aplinkybės tiriamos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)