Rezoliucijos projekte sakoma, kad Europos Parlamentas smerkia „diskriminacinę politiką, kurią vadinamoji valdžia vykdo“ prieš Krymo etninius totorius ir tuos žmones Rusijoje, kurie nepritaria Krymo prijungimui.

Europarlamentarai mano, kad Rusija, kaip „faktiškai Krymą kontroliuojanti“ valdžia, pagal tarptautinę teisę privalo užtikrinti žmogaus teisių apsaugą.

Jie taip pat ragina sudaryti galimybes tarptautinėms organizacijoms, nepriklausomiems ESBO, JT, Europos Tarybos ekspertams, žmogaus teisių gynimo organizacijoms ir žiniasklaidai laisvai patekti į Krymą.

Europos Parlamentas dar kartą pareiškia „paramą Ukrainos teritoriniam vientisumui“ ir susirūpinimą „dėl tolesnės didelio masto militarizacijos“, kurią Krymo pusiasalyje vykdo Rusija.

Europarlamentarai ragina visus politinius Europos Sąjungos subjektus laikytis Krymo ir Sevastopolio nepripažinimo Rusijai politikos.

Jie taip pat ragina Rusijos valdžią suteikti informaciją apie Ukrainos piliečių, kuriems Rusijoje buvo surengti „politiškai motyvuoti“ teismai, baudžiamąjį persekiojimą, sveikatos būklę ir sąlygas kalėjimuose.

Rezoliucijos projekte paminima virtinė pavardžių ir pabrėžiama, kad be jų paleidimo Minsko susitarimai negali būti laikomi įgyvendinti.

Europos Parlamentas ragina Europos Sąjungos Tarybą įvesti sankcijas tiems, kas „dalyvauja neteisėtame, politiškai motyvuotame Ukrainos piliečių baudžiamajame persekiojime Rusijoje ir Krymo pusiasalyje“, rasti būdų padėti Ukrainai Tarptautiniame Teisingumo Teisme.