D. Trumpo biudžeto pasiūlymo didžiausi pralaimėtojai – aplinkos apsaugos agentūra bei Valstybės departamentas. D. Trumpas siūlo nutraukti finansavimą 19 įvairių departamentų, kurie priklauso nuo valstybės pinigų. Kaip ir žadėta, D. Trumpas gynybos biudžetą planuoja didinti 10 proc., apie 54 mlrd. dolerių.

Prezidentas prašo Kongreso 2,6 mlrd., 31 proc., sumažinti finansavimą aplinkos apsaugos agentūrai, o Valstybės departamentui – 10,9 mlrd., arba 28 proc. Baltieji rūmai teigia, kad šios institucijos, sumažinus finansavimą, išlaikys savo „esmines funkcijas“.

Įdomu tai, kad biudžeto plane neužsimenama apie žadėtas išlaidas infrastruktūrai. Baltieji rūmai tikina, kad šis pasiūlymas vis dar ruošiamas ir bus pristatytas vėliau.

Taip pat verta pastebėti, kad didžiausią galią formuojant JAV biudžetą turi Kongresas, kuris paprastai retai kada patvirtina prezidento planus. Respublikonų valdomas Kongresas gali pritarti daliai pasiūlymų, o kitus keisti.

Neabejojama, kad biudžetui priešinsis demokratai ir net kai kurie nuosaikūs respublikonai, pareiškę susirūpinimą dėl finansavimo mažinimo tokioms populiarioms programoms, kaip švaraus vandens projektai ar darbo apmokymai.

Tačiau Baltieji rūmai tikina, kad D. Trumpas nori diskutuoti dėl prioritetų.

„Prezidentas nori išleisti daugiau pinigų gynybai, sienos apsaugai, teisėsaugai ir mokyklų pasirinkimui, nedidindamas deficito“, – kalbėjo Baltųjų rūmų biudžeto direktorius Mickas Mulvaney.

„Mes esame suinteresuoti kalbėtis, jei jie žino kitų būdų, kaip tai pasiekti“, – teigė jis.