„Jie išėjo į laiptinę ir sukėlė didelį sprogimą. Jų kūnų dalys išsibarstė 25-30 metrų“, – sakė policijos kovos su terorizmu dalinio komisaro pavaduotojas Sanwaras Hossainas.

„Patvirtinta, kad žuvo du žmonės, tarp jų moteris“, – nurodė pareigūnas ir pridūrė, kad per sprogimą įgriuvo dalis laiptų.

Nacionalinės policijos vadovas A. K. M. Shahidulas Hoque sakė naujienų agentūrai AFP, kad žuvusieji priklausė šalyje veikiančios islamo ekstremistų grupuotės „Jamayetul Mujahideen Bangladesh“ (JMB) naujos kuopelės nariai. Ši grupuotė siejama su virtine pražūtingų atakų – be kita ko, su išpuoliu vienoje Dakos kavinėje, per kurį žuvo 22 žmonės, tarp jų 18 užsieniečių įkaitų.

„Tikriausiai žuvo trys kovotojai, tarp jų viena moteris. Du policininkai sužeisti“, – sakoma policijos vadovo žinutėje.

Policija trečiadienio vakarą apsupo kovotojų slėptuvę per didelę kovos su terorizmu operaciją Sitakundu miestelyje Čitagongo. Įtariami ekstremistai pareigūnus apmėtė granatomis ir apšaudė.

Susirėmimas prasidėjo, kai policija, palaikoma elitinio saugumo pajėgų dalinio, apsupo dviejų aukštų pastatą. Policija nurodė, kad vienas

Susirėmimas prasidėjo, kai policija, palaikoma elitinio saugumo pajėgų dalinio, apsupo dviejų aukštų pastatą. Policija nurodė, kad vienas pareigūnas buvo sužeistas sprogus granatai.

"Ekstremistai metė į mūsų pareigūnus mažiausiai 10 granatų. Įtariame, kad nuo dviejų iki aštuonių ekstremistų yra viename iš butų pastato pirmajame aukšte", - sakė AFP policijos vyresniojo inspektoriaus pavaduotojas Mosiudoula Reza.

„Jie taip pat šaudė į mus iš pistoletų“, – pridūrė jis.

Pasak M. Rezos, elitinis policijos kovos su terorizmu dalinys buvo pasiųstas į Sitakundu po vidurnakčio šturmuoti pastato. Pareigūnas nurodė, kad pastate taip pat įstrigę 10-20 civilių, „bet nei vienas iš jų nepaimtas įkaitu“.

„Šturmuosime pastatą, kai įsitikinsime, kad visi civiliai saugūs“, – pažymėjo M. Reza.

Keliomis valandomis anksčiau policija suėmė įtariamųjų porą kitame name tame pačiame mieste, nurodė pareigūnas.

„Suėmėme juos, kai (įtariamojo) žmona, viena ranka laikydama trijų mėnesių vaiką, kita mėgino detonuoti mirtininkės liemenę. Mūsų sprogmenų ekspertų grupė vėliau neutralizavo liemenę“, – pridūrė jis.

M.Reza sakė, kad dviaukščiame pastate užspeisti ekstremistai yra JMB nariai.

Ši grupuotė kaltinama išpuoliais prieš religinių mažumų narius ir užsieniečius.

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę dėl daugelio tų išpuolių, bet vyriausybė ir policija tuos pareiškimus atmetė.