Kai kuriose Konektikuto, Masačusetso teritorijose ir šiaurinėje Niujorko valstijos dalyje buvo paskelbti įspėjimai apie pūgą.

Buvo prognozuojama, kad naktį į trečiadienį Niujorko valstijos sostinės Olbanio apylinkėse iškris apie 76 cm sniego.

Tačiau Niujorke šie įspėjimai buvo atšaukti: 8,4 mln. gyventojų turinčioje JAV finansų sostinėje sniegas virto lijundra ir kruša.

Dėl nerimą keliančių prognozių iš antradienio į penktadienį teko perkelti pirmąjį prezidento Donaldo Trumpo ir Vokietijos kanclerės Angelos Merkel susitikimą Vašingtone.

Visgi JAV sostinėje pūga irgi nebuvo itin smarki.

Pūga „Stella“ smogė JAV šiaurės rytinei daliai

Nacionalinė meteorologijos tarnyba (NWS) smarkiai sumažino Niujorke tikėtino sniego kiekį: iki 18 cm Centriniame parke ir 25–33 cm kaimyninio Naujojo Džersio bei Konektikuto teritorijose.

Audra pasuko vakarų ir šiaurės kryptimis, o smarkus snygis ir vėjas paveikė centrinę Niujorko valstijos dalį bei šiauriau esančias vietoves, esančias toliau į šiaurę.

„Audra neatnešė tiek daug sniego, kiek planuota, ir tai yra labai gerai Niujorko žmonėms, bet sąlygos tebėra labai pavojingos“, – žurnalistams sakė meras Billas de Blasio.

Prognozuojama, kad temperatūra naktį nukris žemiau nulio ir pavers kelius bei šaligatvius čiuožyklomis.

Visame mieste paskelbta nepaprastoji padėtis galios iki vidurnakčio (trečiadienį 4 val. Grinvičo, 6 val. Lietuvos laiku).

„Tai nervina“

Nors veikė Niujorko metropolitenas ir kursavo autobusai, didžiojoje dalyje miesto buvo uždarytos mokyklos, parduotuvės ir kitos įstaigos, o žmonės savo ruožtu mosavo sniego kastuvais.

Pūga „Stella“ smogė JAV šiaurės rytinei daliai

Niujorko Johno F. Kennedy, „LaGuardia“ oro uostuose ir Niuarko tarptautiniame „Liberty“ oro uoste dauguma skrydžių buvo atšaukti, o traukiniai, važiuojantys į šiaurę Bostono link taip pat buvo atšaukti.

35 metų Autumn Young, vieno muilo fabriko savininkė, sakė, kad Niujorko geležinkelio stotyje ji yra įstrigusi nuo 6 val. ryto.

Verslininkė lėktuvu grįžo iš Šiaurės Karolinos, kur lankė artimuosius, bet jos traukinio reisas namo buvo atšauktas.

„Netgi negaliu išeiti į miestą. Praleidau visą darbo ir susitikimų dieną“, – sakė ji naujienų agentūrai AFP.

„Nervina, tai yra siaubinga. Keliauju su savo šunimi pagalbininku, bet jis negali išeiti ant šaligatvio, nes druska kenkia jo letenoms“, – sakė ji.

Visai dienai buvo uždaryta Jungtinių Tautų būstinė, teismai, nemažai populiarių muziejų ir kai kurios lankomiausios miesto vietos.

Pareigūnai informavo, kad mokyklos bus atidarytos, o traukiniai vėl pradės kursuoti trečiadienį.

Nuo pirmadienio iki trečiadienio buvo atšaukta daugiau kaip 8 700 skrydžių, o Niujorko, Bostono, Baltimorės, Vašingtono ir Filadelfijos oro uostai nukentėjo labiausiai, praneša tinklalapis „FlightAware“.

Tuo tarpu JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Nikki Haley socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje antradienį paskelbė apsnigto miesto nuotrauką, prie kurios parašė: „Puiki diena be saiko žiūrėti „Amerikiečius“ (The Americans)“.

Ji siūlo žiūrėti televizijos serialą apie sovietų šnipus, po priedanga dirbančius Vašingtone.

Jos įrašas paskatino didžiulį patyčių srautą internete, susijusių su įtarimais Rusijai kišusis į pernai vykusius prezidento rinkimus, kuriuos laimėjo respublikonas D. Trumpas.

„Nenuspėjama ponia“

„Motina gamta kartais yra nenuspėjama ponia“, – pareiškė Niujorko valstijos gubernatorius Andrew Cuomo, meteorologams pranešus, kad audra „Stella“ nebus didžiausia Rytų pakrantei smogusi audra šią palyginti švelnią žiemą.

Pūga „Stella“ smogė JAV šiaurės rytinei daliai

„Buvo mažiau sniego nei tikėjomės, mažiau trikdžių“, – sakė jis.

Kaimyniniame Naujajame Džersyje „Stella“ taip pat nepadarė daug žalos.

„Audra buvo mažesnė“, – sakė valstijos gubernatorius respublikonas Chrisas Christie.

Niujorkas pernai išgyveno didžiausią pūgą per savo istoriją: Centriniame parke per 24 valandas iškrito rekordiniai 68,25 cm sniego.

Pūga „Jonas“ buvo paralyžiavusi kai kurias JAV šiaurės rytų regiono dalis ir pareikalavo 18 gyvybių.

NWS nurodė, kad perspėjimai dėl pūgos galioja nuo Meino iki rytinės Vakarų Virdžinijos dalies, tačiau toliau į pietus sniego iškrito gana mažai.

Vašingtono gatves padengė ledo ir kelių centimetrų sniego danga.

Antradienį federalinių institucijų darbuotojams buvo leista į darbą atvykti trimis valandomis vėliau.

Dėkojame skaitytojai už atsiųstas nuotraukas!