„Šis ruduo bus labai intensyvus“, – sakė ministras spaudos konferencijoje Taline, primindamas apie rudens pradžioje vyksiančias Rusijos ir Baltarusijos pajėgų pratybas „Zapad 2017“.

„Reikia būti pasiruošus tam, kad Rusijos kariai gali pasilikti Baltarusijos teritorijoje ir po būsimų pratybų „Zapad 2017““, – kalbėjo Lenkijos gynybos vadovas.

Kalbėdamas apie Lenkijos ir Estijos bendradarbiavimą gynybos srityje jis sakė, kad „kad ne daug šalių taip gerai, kaip Estija ir Lenkija, supranta, jog Rusija stiprina agresiją“.

Jį palaikė ir Estijos gynybos ministras Margusas Tsahkna, pareiškęs, kad „mes esame vienoje saugumo erdvėje ir turime vienodą praktinį supratimą apie tai, kas joje vyksta“.

„Abi šios valstybės buvo vertinamos kaip rusofobiškos, bet, deja, mes pasirodėme esą teisūs“, – kalbėjo jis.

„Atsižvelgiant į Rusijos agresyvumą, Baltijos šalių ir Lenkijos bendradarbiavimas gynybos srityje turi didelę reikšmę“, – pabrėžė Estijos ministras.

Jis pridūrė, kad Lenkijos ir Estijos atstovų derybose buvo kalbama apie abiejų šalių bendradarbiavimą gynybos srityje. Estija pareiškė esanti pasiruošusi pasidalinti patirtimi kibernetinės gynybos srityje taip pat ir civiliniame bei kariniame bendradarbiavime.