Skelbiama, kad penktadienį prieš pat vidurnaktį vyras perlipo rūmų tvorą. Jį sulaikė uniformuoti apsaugos darbuotojai, agentūrai AFP pranešė tarnybos atstovai. Vyras nešėsi kuprinę.

Kaip praneša CNN, vėliau buvo nustatyta įsibrovėlio tapatybė: tai 26 metų Jonathanas Tranas iš Kalifornijos. Kaip prie jo priėjo apsaugininkas, vyras atsakė: „Aš esu prezidento draugas. Mes susitarę“.

CNN rėmėsi šeštadienį Vašingtono policijos departamento gautu pranešimu. Departamento atstovai šio atvejo nekomentuoja.

Paklaustas, kaip jis pateko į Baltųjų rūmų teritoriją, J. Tranas atsakė: „Aš peršokau tvorą“.

Šeštadienį savo golfo klube Virdžinijos valstijoje su žurnalistais kalbėjęs D. Trumpas sakė, kad „Slaptoji tarnyba vakar atliko fantastišką darbą“, ir pridūrė, kad įsibrovėlis buvo „sutrikęs žmogus“.

J.Trano kuprinėje pavojingų daiktų nebuvo rasta. Baltųjų rūmų teritorija vėliau buvo paskelbta saugia. Apie incidentą buvo pranešta ir D.Trumpui, kuris tuo metu buvo rūmuose.

Verta paminėti, kad pastaraisiais metais buvo ne vienas įsibrovimo į Baltųjų rūmų teritoriją atvejis. Vienas rimtesnių atvejų buvo 2014 metais, kai JAV prezidentu buvo Barackas Obama. Tuomet psichologinių problemų turintis kariuomenės veteranas peršoko Baltųjų rūmų tvorą, perbėgo pievą ir įėjo į pastatą kišenėje turėdamas peilį.