Pasak policijos, 36 metų vyras iš buvusios Jugoslavijos bandydamas sprukti nuo pareigūnų nušoko nuo tilto, ir patyrė sunkių sužalojimų.

„Užpuolikas, tikriausiai ginkluotas kirviu, puolė atsitiktinius žmones“ apie 20 val. 50 min. vietos (21 val. 50 min. Lietuvos) laiku, sakoma miesto policijos pranešime. Be to, jame teigiama, kad tas vyras „veikiausiai turi psichinių problemų“.

„Trys iš septynių sužeistųjų buvo sunkiai sužaloti, o kiti keturi patyrė lengvesnių sužalojimų“, – nurodė policija.

Įtariamasis nušoko nuo tilto ir patyrė sužeidimų, todėl jis negalėjo būti apklaustas, pranešė Vokietijos naujienų agentūra DPA.

Nežinoma, kodėl tas žmogus surengė ataką.

Po išpuolio į stotį atvyko gausios ginkluotos policijos pajėgos. Komandosai buvo veidus užsidengę balaklavomis ir dėvėjo neperšaunamas liemenes. Laikraštis „Bild“ pranešė, kad virš stoties skraidė sraigtasparniai.

„Pertrauka centrinėje Diuseldorfo stotyje. Negalime pasakyti, kada traukiniai vėl ims važiuoti“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė regiono policija.

Policija iš pradžių sakė, kad ataką surengė keli užpuolikai, tačiau nustačius, kad tas vyras veikė vienas, jis buvo suimtas, o stotis vėl atidaryta ketvirtadienį prieš pat vidurnaktį.

Artimas Vokietijos kanclerės Angelos Merkel patarėjas Peteris Altmaieris tviteryje parašė: „Siunčiame užuojautą ir mintis tiems, kurie buvo sužeisti per įvykį centrinėje Diuseldorfo stotyje.“

Miesto meras Thomas Geiselis taip pat kreipėsi į incidento aukas.

„Tai yra didžiulis smūgis Diuseldorfui. Daug žmonių šokiruoti. Norėčiau padėkoti policijai. Mano mintys yra su aukomis ir jų artimaisiais“, sakė jis.

Vokietijos pareigūnai itin budriai reaguoja į galimas teroro atakas, ypač po gruodį įvykdyto išpuolio, kai „Islamo valstybės“ džihadistas nukreipė sunkvežimį į Berlyno Kalėdų mugę ir mirtinai sužalojo 12 žmonių.

Anot šalies saugumo tarnybų, Vokietijoje yra apie 10 tūkst. radikalių islamistų, o 1,6 tūkst. iš jų – įtariami sąsajomis su teroristinėmis grupuotėmis.

Vis dėlto pastaruoju metu Vokietijoje įvyko kelios atakos, kurias įvykdė psichiškai nestabilūs asmenys.