B. Pahoras sakė naujienų agentūrai „The Associated Press“, kad JAV ir Rusijos prezidentų pirmųjų susitikimų šioje mažoje Alpių valstybėje „tradicija“ neturi būti užmiršta; beje, Slovėnija yra pirmosios JAV ponios gimtinė.

2001-ųjų birželio 1 dieną, būtent Slovėnijoje pirmą kartą akis į akį susitiko tuometiniai JAV ir Rusijos prezidentai George'as W. Bushas ir V. Putinas, kad patyrinėtų kompromiso galimybes dėl amerikiečių siūlyto, bet Maskvos nepalaikyto JAV raketinės gynybos plano.

„Slovėnija oficialiai paskelbė esanti pasirengusi ... būti šio susitikimo šeimininke“, – sakė B. Pahoras, kurio šalis, nors ir būdama ES narė, palaiko tradicinius ryšius su Rusija.

„Jie bus apsupti nuoširdžios atmosferos“, – pridūrė jis.

Melania Trump, gimusi Melanija Knavs, iš Slovėnijos išvyko trečiajame savo amžiaus dešimtmetyje siekti tarptautinės modelio karjeros.

„Tikriausiai būtų malonu Jungtinių Valstijų prezidentui apsilankyti čia ir todėl, kad pirmoji ponia yra kilusi iš šios šalies“, – sakė B. Pahoras.

„Nenustebčiau, jeigu jie nuspręstų kitaip, tai jų sprendimas“, – pridūrė jis.

V. Putinas yra sakęs, kad čia būtų gera vieta susitikimui, bet tai ne vien nuo jo tai priklausą.

B. Pahoras pažymėjo, kad „trumpai“ šį reikalą aptaręs su JAV viceprezidentu Mike Pence.

„Jis buvo mandagus, bet galutinio atsakymo nedavė“, – sakė jis.

D. Trumpą jau kelis mėnesius persekioja klausimai apie jo kampanijos ryšius su Rusija: nuo JAV žvalgybos tarnybų vertinimo esą Maskva kišosi į rinkimus, kad padėtų laimėti D. Trumpui prieš Hillary Clinton iki atskleidimų apie jo padėjėjų kontaktus su Rusijos pareigūnais.