Per šias Talibano sukilėlių atakas žuvo mažiausiai trys žmonės, o dar 38 asmenys buvo sužeisti.

Mirtininkas Kabulo vakaruose, afganų policijos komplekse susprogdino savo automobilį, pranešė Vidaus reikalų ministerija ir nurodė, kad po sprogimo kilo susišaudymas.

Per šią ataką virš miesto pakilo aitrių dūmų debesys.

Po penkių minučių kitas mirtininkas susisprogdino bandydamas patekti į afganų žvalgybos agentūrą Kabulo rytuose, o kitas užpuolikas, kuris bandė patekti į pastatą, buvo nukautas, nurodė ministerija.

Po to, kai mirtininkas susprogdino automobilį policijos komplekse, „kitas užpuolikas įsiveržė į pastatą, ir užėmė pozicijas viduje. Saugumo pajėgos vis dar kovoja“, naujienų agentūrai AFP sakė vienas ministerijos atstovas.

Atsakomybę už abu išpuolius prisiėmė Talibanas, o jo atstovas Zabihullah Mujahidas savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ jas pavadino „kankinių atakomis“.

Afganistano sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad kai kurių į ligonines atvežtų sužeistųjų būklė yra sunki.

„Deja, per dvi atakas Kabule žuvo 16 žmonių“, – agentūrai AFP sakė ministerijos atstovas Waheedas Majrohas. Dar 44 žmonės buvo sužeisti per šiuos išpuolius Kabule.

Anksčiau Vidaus reikalų ministerija nurodė, kad pirmiausia Kabulo vakarinėje dalyje afganų policijos komplekse susisprogdino automobilyje mirtininkas; po sprogimo dar kilo susišaudymas. Virš miesto pakilę pasklido aitrių dūmų debesys.

Pakartotiniai bandymai pradėti taikos derybas su Talibanu buvo nesėkmingi ir pavasarį laukiama naujo intensyvaus kovų sezono.