F. Fillono kampanijos atstovai nepaaiškino paskutinę minutę įvykusių pasikeitimų, ir tik nurodė, kad nauja jo apsilankymo mugėje data bus paskelbta vėliau. Šis sprendimas smarkiai įsuko gandų malūną.

Kandidato į prezidentus apsilankymas didžiulėje žemės ūkio mugėje turėjo prasidėti ankstų trečiadienio rytą, o ant scenos politiko jau laukė keli žurnalistai ir jo kampanijos nariai.

F. Fillonas, vos nugalėjęs kitus dešiniojo sparno konkurentus pirminiuose rinkimuose, buvo laikomas abiejų prezidento rinkimų turų, vyksiančių balandį ir gegužę, favoritu.

Visgi jį sukrėtė ištisa virtinė kaltinimų, neva jis fiktyviai įdarbino padėjėjais savo šeimos narius ir mokėjo jiems atlyginimus. Dėl šio skandalo jis prarado nemažą dalį rinkėjų palaikymo.

Naujausios apklausos rodo, kad realiausi kandidatai patekti į antrą rinkimų turą gegužės 7-ąją yra kraštutinių dešiniųjų lyderė Marine Le Pen ir centristas Emmanuelis Macronas.

F.Fillono kampanijos renginiuose dažnai lankosi ir protestuotojai, palaikantys kraštutinių kairiųjų kandidatą Jeaną-Lucą Melenchoną.

Kasmet vykstanti žemės ūkio paroda yra puiki galimybė kandidatams į šalies prezidentus pelnyti Prancūzijos ūkininkų bendruomenės palankumą.

Per šią parodą itin daug ūkininkų palaikymo sulaukė buvęs prezidentas Jacques'as Chiracas, tačiau kitiems politikams ten sekėsi gerokai prasčiau.

Konservatorius Nicolas Sarkozy itin nusvilo 2008 metais, kai per renginį minėtoje parodoje jis prarado savitvardą vienam žmogui atsisakius paspausti jam ranką, ir pasakė: „Dink iš čia, idiote!“

Šis apsižodžiavimas buvo nufilmuotas ir internete sulaukė milžiniško populiarumo. Ketveriais metais vėliau, kai N. Sarkozy siekė perrinkimo, daugelis jo priešininkų su pasimėgavimu priminė jam šį incidentą, prieš jį patį nukreipdami minėtą frazę, ir taip užkirto kelią jam vėl tapti prezidentu.

Praėjusiais metais socialistų atstovui prezidentui Francois Hollande'ui taip pat nepasisekė šioje mugėje, kai dėl krintančių pieno kainų įtūžę ūkininkai pertraukė jo kalbą, o ūkininkų sąjungos aktyvistai nuvertė Žemės ūkio ministerijos paviljoną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)