Socialiniuose tinkluose išplitusi nuotrauka, kurioje matyti, kaip ji pirmadienį atsainiai sėdi ant sofos Ovaliajame kabinete, parietusi po savimi kojas, sukėlė nemažą triukšmą.

Iš naujienų agentūros AFP fotografo padarytos nuotraukos atrodo, kad K. Conway buvo įsitaisiusi ant sofos nenusiavusi batelių, o D. Trumpas tuo tarpu pozavo nuotraukai su istoriškai juodaodžių mokslo institucijomis tapusių koledžų ir universitetų vadovais.

„Manęs buvo paprašyta padaryti nuotrauką pilnutėliame kabinete, su spaudos atstovais už mūsų“, – antradienį verslo naujienų televizijai „Fox Business“ aiškino K. Conway.

„Manęs buvo paprašyta padaryti tai tam tikru kampu, ir aš būtent tai dariau. Tikrai nenorėjau parodyti nepagarbos. Nenorėjau susikelti kojų ant sofos“, – sakė ji.

Minima K. Conway nuotrauka plačiai išplito socialinėje žiniasklaidoje, daug „Twitter“ vartotojų plūdo ją dėl Ovaliajame kabinete parodytos nepagarbos.

Tarp prezidento patarėjos kritikų yra ir dienraščio „The Wall Street Journal“ skiltininkas Bretas Stephensas, kurio nuomone, paties D. Trumpo stovykla nebūtų toleravusi tokio atsainumo ankstesnėse administracijose.

„Jei (Susan) Rice arba (Valerie) Jarrett būtų taip sėdėjusios Ovaliajame kabinete, konservatoriai būtų savaites rėkę iki užkimimo“, – rašė jis, paminėdamas ankstesnio prezidento Baracko Obamos patarėjas.

D. Trumpo pirmtakas B. Obama ne kartą buvo kritikuojamas už nuotraukas, kuriose atrodydavo pernelyg atsipalaidavęs, kartais – užsikėlęs kojas ant rašomojo stalo.

Kritikai taip pat barė B. Obamą už ankstesnio Ovaliojo kabineto aprangos kodo, reikalaujančio kostiumo ir kaklaraiščio, nesilaikymą.

Šis incidentas – nebe pirmas kartas, kai K. Conway atsiduria audros centre.

Neseniai ji buvo kritikuojama už prezidento dukros Ivankos Trump mados ženklo populiarinimą.

JAV vyriausybės etikos valdybos vadovas paragino Baltuosius rūmus atlikti tyrimą ir sakė, kad K. Conway turėtų sulaukti drausminių veiksmų.

Ji taip pat garsėja tuo, kad sukūrė terminą „alternatyvūs faktai“ ir viename interviu paminėjo „Bouling Grino žudynes“, kurių iš tikrųjų niekada nebuvo.

Vėliau K. Conway „Twitter“ parašė norėjusi pasakyti „Bouling Grino teroristai“.

Turimi omenyje du Bouling Grine Kentukyje areštuoti irakiečiai, kurie 2011 metais buvo apkaltinti bandymu nusiųsti pinigų ir ginklų grupuotei „al Qaeda“ ir savadarbių sprogstamųjų užtaisų naudojimu prieš JAV karius Irake.