Talibano pajėgoms Kundūze vadovavęs mula Abdulas Salamas Akhundas buvo vienas iš trijų kovotojų, kuriuos savaitgalį nukovė bepilotis orlaivis, naujienų agentūrai „Reuters“ patvirtino aukšto rango Talibano pareigūnas, saugumo sumetimais nenorėjęs, kad jo tapatybė būtų atskleista.

Informaciją apie A. S. Akhundas žūtį išplatintame pranešime patvirtino ir Talibano atstovas Zabihullahas Mujahidas.

JAV kariuomenės atstovas teigė, kad sekmadienį Kundūze šalies karo lėktuvas įvykdė oro antskrydį, tačiau patvirtintos informacijos apie šios atakos rezultatus kariuomenės vadovybė neturėjo.

Aukšto rango Šiaurės Afganistano policijos vadas Sheras Azizas Kamawalis informavo, kad, be A. S. Akhundo, per antskrydį žuvo dar aštuoni talibai.

Apie A. S. Achundo, 2015 metais vadovavusio Talibano puolimui, kurio metu trumpam buvo užimtas Kundūzo miestas, mirtį Afganistano pareigūnai yra pranešę jau ne kartą.

Tačiau šįkart informaciją apie spėjamą jo mirtį patvirtino aukšto rango Talibano pareigūnai, tarp jų – ir rytinės Chosto provincijos vadas.

„Tai mūsų gyvenimo dalis, – agentūrai „Reuters“ teigė vadas. – Didžiuojamės galėdami patvirtinti, kad jis mirė prasminga kankinio mirtimi“.