„2017 metų vasario 24 dieną visi Babo miesto rajonai yra saugūs“, kai juos užėmė opozicijos kovotojai, remiami Ankaros kovoje su grupuote „Islamo valstybė“ (IS), nurodoma armijos pranešime.

„Toliau tęsiamas kontroliuojamų teritorijų valymas – ardomos kliūtys, renkamos minos ir savadarbiai sprogmenys“, – sako kariškiai.

Babo miestas, esantis už 25 km į pietus nuo Turkijos sienos, buvo paskutinis IS bastionas Alepo provincijoje šalies šiaurėje.

Sirijos sukilėlių vadai dar diena anksčiau tvirtino atkovoję visą šį miestą iš IS džihadistų.

Ambicingą karinę kampaniją „Eufrato skydas“ (Euphrates Shield) Sirijoje Turkijos kariuomenė pradėjo rugpjūčio 24 dieną, kad nuvarytų IS džihadistus nuo savo pasienio ir sustabdytų kurdų kovotojų puolimą.

Nuo kampanijos pradžios turkų pajėgų remiami sukilėliai, nesulaukdami didesnio pasipriešinimo, atkovojo iš IS Džarabulusą, Rajų ir Daniką. Tačiau kovoje dėl Babo miesto turkų kariuomenė susidūrė su įnirtingu džihadistų pasipriešinimu.

Mūšis dėl šio miesto tapo kruviniausiu Turkijos kampanijoje, per kurią visą Ankara neteko 71 kario, du iš jų žuvo per savižudžio mirtininko ataką penktadienį, sakė Turkijos ministras pirmininkas Binali Yildirimas