Jis taip pakomentavo kaltinimus Rusijai, kad jos prezidento Vladimiro Putino įsakas pripažinti Rytų Ukrainos separatistų išduotus dokumentus neatitinka tarptautinės teisės.

„Tarptautinė teisė nedraudžia pripažinti dokumentų, kurie yra būtini teisių ir laisvių realizacijai, ir kurie yra išduoti vyriausybių, neturinčių tarptautinio pripažinimo“, – pabrėžė ministras.

„Šis principas įtvirtintas Tarptautinio Teisingumo Teismo, Europos Žmogaus Teisių Teismo praktikoje“, – sakė S.Lavrovas.

Savaitgalį priimtas Rusijos prezidento sprendimas išprovokavo griežtą Ukrainos kritiką. Kijevas tai pavadino prieš dvejus metus sudaryto taikos susitarimo pažeidimu.

Ukrainos pajėgos su Rusijos remiamais separatistais Rytų Ukrainoje kovoja nuo 2014 metų balandžio; konfliktas jau pareikalavo daugiau kaip 9 800 gyvybių.

V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas pirmadienį sakė, kad prezidento sprendimas yra humanitarinis veiksmas siekiant padėti vargstantiems gyventojams separatistų regionuose, kurie susiduria su Ukrainos nacionalistų savanorių batalionų vykdoma transporto blokada.

Vokietija pirmadienį „nepriimtinu“ pavadino Rusijos sprendimą pripažinti Ukrainos separatistų pasus.