Separatistai tuo tarpu patikino, kad nuo vidurnakčio paliaubų daugiausiai laikomasi.

Kariuomenės duomenimis, kariai buvo apšaudyti Avdijivkoje, kur konflikto šalys praėjusiomis savaitėmis nuožmiai kovėsi tarpusavyje. Kariuomenė taip pat praneša apie atakas Rytų Ukrainos Mariupolio uostamiestyje bei Donecko ir Luhansko regionuose, kur separatistai yra paskelbę respublikas. Be kita ko, buvo naudojami minosvaidžiai ir granatsvaidžiai, sakė kariuomenės atstovas.

Prorusiškų separatistų atstovai padėtį pirmadienį vaizdavo kitaip. Paliaubos prasidėjo vidurnaktį ir nuo tada nebuvo paleistas „beveik nė vienas šūvis", - agentūrai AFP sakė separatistų atstovas Eduardas Bazurinas. Jei paliaubų bus laikomasi 24 valandas, jo kovotojai, kaip sutarta, esą pradės atitraukti sunkiąją ginkluotę nuo fronto linijos.

Panašiai kalbėjo separatistų atstovas Aleksandras Mazeikinas iš Luhansko. Paliaubų laikomasi tose vietovėse, kur numatytas sunkiųjų ginklų atitraukimas, sakė jis. Kai kuriose vietose aplink Luhansą esą aidėjo šūviai, tačiau jie buvo „mažo intensyvumo".

Praėjusią savaitę konflikto šalys po mūšių eskalacijos sutiko atitraukti sunkiąją ginkluotę nuo fronto. Tai buvo sutarta jau Minsko susitarime prieš dvejus metus, tačiau susitarimą abi pusės pažeidinėjo.

Šeštadienį Vokietijos, Prancūzijos, Rusijos ir Ukrainos atstovai Miunchene paskelbė, kad nuo pirmadienio Rytų Ukrainoje įsigalios paliaubos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)