"Mūsų nuomone, Šiaurės Korėjos režimas prisidėjęs prie šio incidento, atsižvelgus į tai, kad penki įtariamieji yra būtent Šiaurės Korėjos piliečiai", - pareiškė Pietų Korėjos Suvienijimo ministerijos, atsakingos už dviejų Korėjų santykių klausimus, atstovas.

Kiek anksčiau Malaizijos policija pranešė sulaikiusi Šiaurės Korėjos pilietį, įtariamą prisidėjus prie Kim Jong Namo nužudymo. Dar keturių įtariamųjų, taip pat Šiaurės Korėjos piliečių, policija toliau ieško. Teisėsaugininkų duomenimis, įtariamieji jau paliko Malaizijos teritoriją. Per spaudos konferenciją policijos vado pavaduotojas Nooras Rashidas Ismailas pareiškė, kad visi įtariamieji - vyrai nuo 33 iki 57 metų amžiaus. Pasak jo, ieškomi dar trys žmonės, kurie galėtų padėti šios bylos tyrimui.

Šeštadienį Malaizijoje sulaikytas 46-erių metų Šiaurės Korėjos pilietis Ri Jong Cholas, kuris, kaip paskelbta per spaudos konferenciją, dirbo kompiuterių bendrovėje Kvala Lumpūre. Anksčiau šią savaitę Malaizijos policija sulaikė Vietnamo pasą turinčią moterį, taip pat Indonezijos pilietę ir malaizietį.

Policija mano, kad Kim Jong Namui, pirmadienį oro uoste belaukiant skrydžio iš Kvala Lumpūro į Makao, į veidą buvo papurkšta nuodų.