Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei antradienį pareiškė esąs dėkingas Jungtinių Valstijų prezidentui Donaldui Trumpui, nes šis atskleidė „tikrąjį Amerikos veidą“, praneša „Indian Express“.

„Esame dėkingi šiam džentelmenui... jis parodė tikrąjį Amerikos veidą“, – Teherane kariuomenės pareigūnams sakė A. Khamenei.

„Daugiau kaip 30 metų kartojome, kad valdančiojoje JAV sistemoje klesti politinė, ekonominė, moralinė ir socialinė korupcija. Šis džentelmenas atėjo ir rinkimuose bei po jų viešai tai pareiškė“, – kalbėjo ajatola.

A. Khamenei turėjo omenyje incidentą, kai iranietis berniukas, kuris po D. Trumpo dekreto, draudžiančio žmonėms iš septynių musulmoniškų šalių atvykti į Jungtines Valstijas, JAV oro uoste buvo surakintas antrankiais ir nufotografuotas.

Tarp septynių šalių patenka ir Iranas.

„Savo paliepimais – surakinant penkiametį berniuką antrankiais – jis parodo tikrąją Amerikos žmogaus teisių reikšmę“, – pridūrė A. Khamenei.

A. Khamenei taip pat pakomentavo vasario 3 dieną „Twitter“ paskyroje D. Trumpo paskelbtą žinutę.

JAV prezidentas rašė: „Iranas žaidžia su ugnimi, jis nevertina, koks malonus jiems buvo prezidentas Barackas Obama“.

Ajatola pašiepė mintį, kad reikia būti dėkingiems B. Obamai.

Jis sakė, kad B. Obama buvo žmogus, pritaikęs Iranui paralyžiuojančias sankcijas ir destabilizuojančiais veiksmais Irake ir Sirijoje prisidėjęs prie „Islamo valstybės“ (IS) grupuotės susiformavimo.