„Vladimirui Kara-Murzai jaunesniajam gydytojai diagnozavo „ūmų apsinuodijimą nenustatyta medžiaga“. Apie tai pranešė Vladimiro žmona Jevgenija“, – sakoma judėjimo „Atvira Rusija“ fondo tinklapyje paskelbtame pranešime.

Šiame fonde V.Kara-Murza vykdė įvairius projektus, įskaitant pagalbą jauniems opozicijos politikams, dalyvavusiems pernai vykusiuose parlamento rinkimuose.

Pasak sutuoktinės, jos vyro būklė stabilizavosi, bet tebėra sunki.

V.Kara-Murza buvo skubiai hospitalizuotas praeitą ketvirtadienį.

Jo advokatas Vadimas Prochorovas anksčiau sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad šiam politikui ir žurnalistui išsivystė daugelio organų nepakankamumas. Jo kvėpavimas palaikomas aparatais, taip pat atliekama dirbtinė kraujo dializė.

35 metų V.Kara-Murza buvo velionio opozicijos politiko Boriso Nemcovo bendražygis. B.Nemcovas buvo nušautas 2015 metų vasario 27 dienos vakarą, kai su drauge ėjo per Maskvos upės tiltą šalia Kremliaus.

Iki praėjusių metų jis buvo liberalios Liaudies laisvės partijos (PARNAS), vadovaujamos Kremliaus kritiko, buvusio premjero Michailo Kasjanovo, vicepirmininkas.

Pastaruoju metu V.Kara-Murza dirbo buvusio naftos magnato, prezidento Vladimiro Putino kritiko Michailo Chodorkovskio, dešimtmetį praleidusio kalėjime, įkurto fondo „Atvira Rusija“ federalinis koordinatorius.

2015 metais V. Kara-Murza pateko į ligoninę dėl ūmaus inkstų funkcijos nepakankamumo, kurį sukėlė apnuodijimas. Per tyrimus jo kraujyje buvo rastas didelis kiekis sunkiųjų metalų.

Opozicijos veikėjas paprašė Rusijos tyrimų komiteto išsiaiškinti, ar jis buvo tyčia apnuodytas. Tačiau baudžiamoji byla nebuvo iškelta.

Pastarosios „klinikinės istorijos pradžia lygiai tokia pati kaip ankstesnį kartą. Priežastys neaiškios“, sakė V. Prochorovas.

„Praeitą kartą buvo keliama prielaida, kad jis vienu metu vartojo dvejus vaistus, bet dabar jis jų nevartoja“, – pridūrė teisininkas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (360)