Per interviu su televizija „ABC News“ jis paneigė, kad siūlo uždrausti atvykti į Ameriką bet kokiems musulmonams.

„Ne, tai draudimas ne musulmonams, o šalims, kurias apėmęs baisus teroras“, – sakė D.Trumpas.

„Be to, tai šalys, kurių žmonės atvyks ir sukels mums didelių rūpesčių. Mūsų šaliai kyla pakankamai problemų ir neleidžiant atvykti žmonėms, kurie daugeliu atveju – arba kai kuriais atvejais – siekia baisaus nuniokojimo“, – pareiškė respublikonas.

D.Trumpas atsisakė įvardyti, kurias jis šalis turi omenyje, bet, jo nuomone, Europa „padarė didžiulę klaidą, įsileisdama tuos milijonus žmonių į Vokietiją ir įvairias kitas šalis – jums tereikia pasižiūrėti, koks siaubas ten vyksta“.

JAV žiniasklaida, paskelbė prezidento įsako projektą, kuriame sakoma, kad pabėgėliams iš karo nuniokotos Sirijos bus uždrausta atvykti neribotam laikui, platesnė JAV pabėgėlių priėmimo programa bus sustabdyta 120 dienų, o visų prašymų dėl vizų žmonėms iš teroro grėsmę keliančių šalių, tokių kaip Irakas, Sirija, Iranas, Sudanas, Libija, Somalis ir Jemenas, nagrinėjimas bus sustabdytas 30 dienų.

Žurnalistai D.Trumpo pasiteiravo, ar jam nekyla nerimas, kad toks sprendimas sukels viso pasaulio musulmonų pyktį.

„Pyktį? Dabar jau yra pakankamai pykčio. Ar įmanoma, kad jo būtų dar daugiau?“ – atsakė jis.

„Pasaulį apėmusi betvarkė. Pasaulis yra toks piktas kieki tai įmanoma. Ką, manote, kad tai sukels truputį daugiau pykčio? Pasaulis yra pikta vieta. Visa tai jau įvyko. Mes įžengėme į Iraką. Mums nereikėjo eiti į Iraką. Me neturėjome iš ten išeiti taip kaip išėjome. Pasaulis yra visiška betvarkė“, – sakė D.Trumpas.

Prezidento įsako projekte nurodoma, kad per fiskalinius 2017 metus, pasibaigsiančius rugsėjo 30 dieną, norima perpus sumažinti į JAV atvykstančių pabėgėlių skaičių.

Buvusio prezidento Baracko Obamos administracija buvo nustačiusi limitą šiemet nepriimti daugiau kaip 100 tūkst. pabėgėlių, tačiau D.Trumpo administracija siekia sumažinti šį skaičių iki 50 tūkstančių.