Didžiosios Britanijos dienraščiui duotame interviu, kuris internete pasirodė sekmadienį, D. Trumpas itin kritiškai atsiliepė apie ankstesnę JAV užsienio politiką, invaziją į Iraką pavadindamas turbūt didžiausia JAV kada nors padaryta klaida ir prilygindamas ją akmenų mėtymui į avilį.

Tačiau dar prieš šį penktadienį įvyksiančią savo inauguraciją D. Trumpas parodė iniciatyvą branduolinių ginklų kontrolės srityje žengti pirmą svarbų žingsnį nuo 2010-ųjų, kai prezidentas Barackas Obama su Rusija pasirašė Strateginės ginkluotės mažinimo sutartį.

„Jie Rusijai įvedė sankcijas - pažiūrėkime, ar su Rusija nepavyktų pasiekti kelių gerų susitarimų“, - dienraštis „The Times“ citavo išrinktąjį JAV prezidentą.

„Manau, kad branduolinių ginklų arsenalas turėtų būti gerokai sumažintas - tai šių susitarimų dalis. Dabar Rusija labai kenčia dėl sankcijų, bet manau, kad gali įvykti kažkas tokio, kas atneštų naudos daugeliui žmonių“, - teigė D. Trumpas.

JAV ir Rusija yra didžiausius branduolinius pajėgumus turinčios pasaulio valstybės. Naujausiame JAV valstybės departamento paskelbtame įvertinime teigiama, kad JAV yra dislokavusi 1367 strategines raketas su branduolinėmis galvutėmis, o Rusija - 1796 tokias raketas.