Kaip pranešė „Tallink Grupp“ atstovai, buvo apgadinta kelto radaro antena ir vienas iš priekinių iliuminatorių.

Maždaug 3 val. 40 min. smarkus vėjas nulaužė kelto anteną, o šį krisdama kliudė vieną iš iliuminatorių ir jį pramušė.

„Romantika“ šiuo metu tęsia kelionę į Rygą.

Pasak „Tallink Grupp“ atstovų, pažeistas iliuminatorius yra prie baro „Tango“ priekinės dalies. Baras veikia šeštame denyje, todėl vandens pribėgo būtent į tą patalpą. Vandens pateko ir į penktame denyje esančias kajutes, tačiau kelto ekipažas skubiai pasirūpino keleiviais ir pasiūlė persikelti į kitas kajutes.

„Į laivo patalpas pateko minimalus kiekis vandens, žmonėms nekilo jokio pavojaus“, – patikino bendrovės atstovai ir pabrėžė, kad situacija visiškai kontroliuojama.

Bus atliktas tyrimas įvykio priežasčiai nustatyti. „Tallink Grupp“ taip pat praneša, kad trečiadienį vakare „Romantikos“ kapitonas pakeitė kelto išplaukimo iš Stokholmo laiką, kad kiek įmanoma sumažintų galimą audros poveikį keltui pakeliui į Rygą.

Keltu plaukia 277 keleiviai ir 178 įgulos nariai.

2002 metais Suomijoje pastatytas keltas „Romantika“ tarp Stokholmo ir Rygos kursuoja nuo praėjusio gruodžio. Keltas gali plukdyti iki 2 500 keleivių.

Bendrovės atstovai taip pat patikino, kad vandens į kelto vidų pateko minimaliai, situacija pavojaus keleivių saugumui nesukėlė. Incidento metu kelte buvo 227 keleiviai ir 178 ekipažo nariai.

„AS Tallink Grupp“ atstovai paaiškino, kad sausio 11 dienos vakarą kelto kapitonas buvo privertas pakoreguoti išvykimo iš Stokholmo uosto laiką – tokių priemonių buvo imtasi siekiant išvengti smarkaus siūbavimo. Akcentuojama, kad incidentas laive bus tiriamas.

Socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalinta ir nuotrauka iš kito kelto „Isabelle“. Nuotraukoje matyti nuniokota kelto parduotuvė. Keltas plaukė kryptimi Ryga - Stokholmas. Kelte buvęs asmuo tvirtina, kad visi keleiviai saugūs ir gyvi.

DELFI skaitytojas taip pat pasidalino nuotrauka iš audros nuniokoto kelto „Isabelle“.

Galbūt plaukėte šiuo keltu, kviečiame pasidalinti nuotraukomis su DELFI adresu pilieciai@delfi.lt