Kai kuriose Turkijos didžiausio miesto vietose pernakt iškrito beveik 40 cm sniego. Dėl to keliuose kilo tikras chaosas, nes keliautojai kaip įprasta norėjo ištrūkti iš miesto savaitgaliui.

Nusprendę niekur nevažiuoti galėjo pasinaudoti reta galimybe pasigrožėti apsnigtais Stambulo minaretais ir pastatų stogais.

Turkijos avialinijos „Turkish Airlines“ (THY) dėl prasto matomumo atšaukė apie 500 skrydžių iš Ataturko (Atatiurko) tarptautinio ir Sabihos Gokcen (Sabichos Gekčen) oro uostų.

Keturi THY tarpžemyniniai skrydžiai – iš Indijos, Maldyvų, Pietų Afrikos Respublikos ir Vietnamo – buvo nukreipti į pietinį Gaziantepo miestą netoli sienos su Sirija, pranešė naujienų agentūra „Dogan“.

Pakrantės apsaugos tarnyba nurodė dėl prastų oro sąlygų abiem kryptimis sustabdyti laivų eismą Bosforo sąsiauryje, kuris yra vienas judriausių laivybos kelių pasaulyje.

Savivaldybės keltų kompanija „Sehir Hatlari“, vykdanti reguliarius keleivių reisus tarp europinės ir azijinės Stambulo dalių, pranešė, kad iki kitos dienos atšaukiami visi keltų reisai.

Sinoptikai prognozuoja, kad Stambule snigs iki vakaro. Artimiausiomis dienomis regione numatomos minusinės temperatūros.