Didžiausios padėkos buvo skirtos policijos stažuotojui siciliečiui 29 metų Luca Scata, kuris paleido du šūvius į įtariamąjį, kai šis pradėjo šaudyti į jo partnerį 36 metų Christianą Movio.

Vyresnieji pareigūnai sakė, kad sulaikytas A. Amri šaltu veidu išsitraukė pistoletą iš karto, kai tik pareigūnai jo paprašė parodyti kuprinės turinį.

Bet kūdikiško veido barzdelę nešiojantis L. Scata sureagavo iš karto – vos tik Ch. Movio į petį pataikė kulka, jis vienas po kito paleido du šūvius, nuo kurių įtariamasis suklupo ant žemės.

Pasak liudininkų, abu policininkai dar palinko prie A. Amri, bandė gelbėti jo gyvybę, bet po 10 minučių tunisietis mirė.

L. Scata, kuris policijoje dirba vos devynis mėnesius, šio profesinio išbandymo sulaukė dar nesibaigus jo trijų mėnesių bandomajam laikotarpiui Milane.

Didesnę patirtį turintis Ch. Mavio po nesudėtingos operacijos dabar sveiksta Milano ligoninėje.

Jis jautėsi pakankamai gerai, kad galėtų priimti lankytojus ir išreikšti padėką savo jaunesniajam kolegai.

„Mano partnerio veiksmai buvo pavyzdingi, jis sureagavo iš karto, kai tik pasirodė pistoletas“, – sakė jis lankytojams.

Telefonu pareigūnus pasveikino ir vidaus reikalų ministras Marco Minniti, kuris pažadėjo pats juos aplankyti ir „apkabinti asmeniškai“.

„Būdami tokie jauni, šie nepaprasti vyrai padarė didelę paslaugą visai bendruomenei, atlikdami savo pareigą, – sakė ministras. – Italai gali jais didžiuotis, jie pasistengė, kad Kalėdos būtų daug linksmesnės“.