Apie tai „Reuters“ pranešė šaltiniai, susiję su saugumo pareigūnais.

Tunisietis įtariamas įvykdęs išpuolį Berlyno Kalėdinėje mugėje, per kurį žuvo 12, dar 48 žmonės sužeisti.

Italijos vidaus reikalų ministras Marco Minniti patvirtino, kad „jokios abejonės“, kad nušautas asmuo tikrai buvo įtariamasis tunisietis Anisas Amri.

Pirmaisiais duomenims, vyrą pareigūnai pastebėjo penktadienį apie 3.00 val. Gegužės 1-osios aikštėje Šiaurės Milane. Jis buvo paprašytas parodyti asmens dokumentą. Tada vyras esą sušuko „Allahu Akbar" ir šovė į du pareigūnus. Policininkai atsakė ugnimi ir mirtinai jį sužeidė. Sužalotas vienas policininkas.

Svarbiausi faktai:

- Teroristinį išpuolį Berlyno mugėje surengęs Anisas Amri gruodžio 23 d. nušautas Milane.

- Policijos pareigūnai įtariamąjį pastebėjo įprasta tvarka patruliuodami Sesto San Giovanni rajone.

- Vokietijos atstovai patvirtino, kad sunkvežimio viduje po gruodžio 19 d. surengto išpuolio aptikti pirštų atspaudai priklauso A. Amri. Per Berlyne įvykdytą teroristinį išpuolį žuvo 12 žmonių, dar 49 buvo sužeisti.

Berlyno policija visų gyventojų prašo būti atsargiems ir pranešti apie įtartinus objektus.

„La Stampa" duomenimis, vyro kuprinėje rastas prancūziškas traukinio bilietas. Laikraštis spėlioja, kad jis visiškai neseniai buvo įvažiavęs iš kaimyninės šalies. Dokumentų jis su savimi neturėjo.

A. Amri po 12 gyvybių pareikalavusios pirmadienio atakos Berlyne pabėgo ir buvo ieškomas.

Jis turėjo ryšių su Italija – į šią šalį jis 2011 metais atvyko iš savo gimtojo Tuniso.

Netrukus po atvykimo į Italiją A. Amri buvo nuteistas kalėti už gaisro sukėlimą pabėgėlių centre.

2015 metais jis buvo paleistas ir išvyko į Vokietiją.

Tarp Berlyno išpuolio aukų - mažiausiai keturi užsieniečiai

Tarp išpuolio Berlyno Kalėdų mugėje aukų, ligšioliniais tyrėjų duomenimis, yra mažiausiai keturi užsieniečiai. Be nušauto lenko sunkvežimio vairuotojo per ataką taip pat žuvo po vieną Čekijos, Italijos ir Izraelio pilietį, praneša agentūra AFP, remdamasi žinybomis.

Iš viso išpuolis nusinešė 12 žmonių gyvybes. Dar apie 50 asmenų buvo sužeisti.

Išpuolį surengęs tunisietis Anisas Amri, kuris žmones mugėje traiškė užgrobtu sunkvežimiu, naktį į penktadienį buvo nušautas Milane Italijoje.

Italijoje nukovus įtariamą Berlyno atakos vykdytoją, Vokietija reiškia palengvėjimą

Vokietija jaučia „palengvėjimą“ dėl Italijos pareigūnų pranešimų, kad šios šalies policininkai praėjusią naktį Milane nušovė pagrindinį atakos Berlyno kalėdinėje mugėje įtariamąjį, sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas.

„Daugėja ženklų, kad tai iš tikrųjų yra (dėl atakos ieškotas) žmogus. Jei tai teisybė, ministerija jaučia palengvėjimą, kad šis žmogus nebekelia grėsmės“, – žurnalistams sakė Tobias Plate (Tobijas Platė).

Jis pridūrė, jog Berlynas dar negavo iš Italijos „oficialaus patvirtinimo“, kad nukautas vyras tikrai yra įtariamasis Anisas Amri.

Kiek anksčiau Italijos vidaus reikalų ministras Marco Minniti spaudos konferencijoje Romoje paskelbė, kad „be jokio abejonės šešėlio“ nustatyta, jog nušautas vyras yra A. Amri.

24 metų A. Amri kaltinamas 12 žmonių nužudymu ir dar dešimčių sužeidimu per pirmadienio ataką kalėdinėje mugėje Berlyno centre. Atsakomybę už šią ataką, kurios metu per minią lėkė ir aukas traiškė didžiulis sunkvežimis, prisiėmė džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“.

DELFI primena, kad pirmadienio vakare sulaikytas pakistanietis, kuris, kaip buvo įtariama, vairavo sunkvežimį, įsirėžusį į kalėdinę mugę Berlyne, yra paleistas, nes policijai neužteko įrodymų apkaltinti jį dėl šios atakos.

„Įtariamasis paleistas federalinio prokuroro nurodymu“, - teigiama Vokietijos pareigūnų pranešime, kurį cituoja BBC. 23 metų pakistanietis prieglobsčio prašytojas, įvardytas kaip Navedas B., buvo sulaikytas pirmadienį vakare parke, esančiame už maždaug 2 kilometrų nuo incidento vietos.

Vėliau Vokietijos policija įvardijo kitą įtariamąjį tunisietį Anisą Amri, kuris, kaip manoma, ir įvykdė teroro ataką. Nuolat skelbta, kad įtariamasis yra labai pavojingas ir ginkluotas, jo ieškota ne tik Vokietijos, bet ir visoje Europoje.