„Ekonominės sankcijos siunčia Rusija aiškų signalą, kad tarptautinės teisės pažeidimas ir sienų keitimas karine jėga kainuoja brangiai“, – sakė jis.

Europos Sąjungos šalių vadovai ketvirtadienį dar šešiems mėnesiams pratęsė ekonomines sankcijas Rusijai dėl jos vaidmens Ukrainos krizėje, pranešė diplomatiniai šaltiniai. Laukiama, kad oficialiai šis sankcijų pratęsimas bus patvirtintas ateinančios savaitės pradžioje.

J.Stoltenbergas vėl pažymėjo NATO ir Rusijos dialogo svarbą ir pabrėžė, kad Aljansas visiškai nelinkęs veltis į naują „šaltąjį karą“; apie tai Rusija būsianti informuota pirmadienį per planuotą NATO ir Rusijos Tarybos posėdį.

„Tuo pačiu laiku mes turime toliau ieškoti dialogo su Rusija. Signalas per Tarybos posėdį pirmadienį bus toks: NATO nenori eskalavimo, nenori šaltojo karo“, – pažymėjo jis.

NATO vadovas priminė, kad šioje Taryboje bus aptariami klausimai, susiję su saugumu Europoje, taip pat konfliktas Ukrainoje.

Interviu „Bild“ J.Stoltenbergas kalbėjo ir apie konfliktą Sirijoje. Jis pasisakė prieš karinės NATO jėgos panaudojimą padėčiai sureguliuoti toje šalyje.

„Dėl Sirijos partnerės NATO aljanse priėjo išvados, kad karinės jėgos panaudojimas tik pablogintų padėtį“, – sakė jis.

Padėtį Alepe jis pavadino „baisinga“, tačiau pabrėžė, kad karinis atsakas į kiekvieną humanitarinę katastrofą sukeltų „tik dar daugiau karų ir kančių“.