Mažiausiai trys motociklais važiavę užpuolikai pradėjo šaudyti į moteris, važiavusias mikroautobusu į oro uostą pietinėje Kandaharo provincijoje, sakė naujienų agentūrai AFP provincijos atstovas Samimas Kheplwakas.

„Žuvo visos viduje buvusios moterys ir mikroautobuso vairuotojas. Užpuolikai paspruko. Mes pradėjome tyrimą“, – nurodė jis.

Kandaharo tarptautinio oro uosto direktorius Ahmadullah Faizi sakė, kad šios moterys dirbo privačioje bendrovėje, atsakingoje oro uoste už keleivių moterų bagažo ir asmeninę patikrą.

Pasak jo, darbuotojos nerimavo dėl savo saugumo, nes sulaukdavo grasinimų jas nužudyti iš žmonių, pasipiktinusių jų karjera.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už šį išpuolį, bet Kandahare ne savo namuose dirbančios moterys jau seniai yra puldinėjamos Talibano ir kitų grupuočių kovotojų.

Afganų moterų padėtis gerokai pagerėjo po 2001 metų, kai buvo nuverstas Talibano režimas, bet jos vis dar menkai dalyvauja viešajame gyvenime ir patiria daug smurto, prievartos bei išnaudojimo.

Afganistano generalinė prokuratūra per pirmuosius aštuonis šių metų mėnesius užfiksavo daugiau kaip 3,7 tūkst. smurto prieš moteris atvejų. Per visus 2015 metus tokių incidentų užfiksuota apie 5 000.