Pastaruoju metu vyko partijų politiniai debatai, kad šios dvi itin svarbios agentūros nesutaria dėl Rusijos ketinimų. Tuo tarpu „The Washington Post“ pranešime sakoma, kad FTB padarė tokią pačią išvadą, kaip ir CŽV: jog Maskva tikėjosi sutrikdyti demokratų kandidatės Hillary Clinton pastangas užimti Baltuosius rūmus.

Nacionalinės žvalgybos direktorius (DNI) Jamesas Clapperis irgi laikosi tos pačios nuomonės.

„The Post“ nurodė, kad tai paaiškėjo iš vieno pranešimo, kurį CŽA direktorius Johnas Brennanas išsiuntė savo agentūros darbuotojams.

„Anksčiau šią savaitę atskirai susitikau su FTB (direktoriumi) Jamesu Comey ir DNI Jimu Clapperiu. Tarp mūsų yra tvirtas konsensusas dėl Rusijos kišimosi į mūsų prezidento rinkimus masto, pobūdžio ir ketinimų“, – sakoma J. Brennano komunikate. „The Washington Post“ citavo JAV pareigūnus, kurie skaitė šį pranešimą.

„Mes visi trys taip pat sutariame, kad mūsų organizacijoms kartu su kitomis reikia susitelkti į šio klausimo išsamios analizės, kurią pavedė atliktis prezidentas Obama ir kuriai vadovauja DNI, užbaigimą“, – pridūrė J. Brennanas.

Spaudžiamas Kongreso ir partijų pateikti įrodymų šioms agentūrų išvadoms B. Obama praeitą savaitę nurodė dar kartą ištirti su rinkimais susijusias kibernetines atakas ir parengti ataskaitą iki jo kadencijos pabaigos sausio 20 dieną.

„Esame įsipareigoję užtikrinti mūsų rinkimų patikimumą. Šioje ataskaitoje bus gilinamasi į žalingos kibernetinės veiklos, suderintos su mūsų rinkimų laiku, pobūdį, bus įvertinti mūsų gynybos pajėgumai ir apžvelgtos išmoktos pamokos, siekiant užtikrinti, kad Kongreso nariai ir suinteresuoti veikėjai būtų deramai informuoti“, – sakė Baltųjų rūmų atstovo spaudai pavaduotojas Ericas Schultzas.

„Stengsimės viešinti kiek galėsime, – pridūrė jis. – Tai svarbus prezidento prioritetas.“