Nors pirminiais duomenimis buvo skelbiama, kad antradienio rytą Kolumbijoje nukritus lėktuvui žuvo 75 žmonės ir 6 išgyveno, ilgainiui šie skaičiai buvo patikslinti.

Paaiškėjo, kad skrydžio į Kolumbijos miestą Medeljiną paskutinę minutę atsisakė 4 asmenys – Čapeko miesto meras, kitas politikas, vienas iš „Chapecoense“ klubo vadovų ir žurnalistas. Taigi, galutiniais duomenimis aviakatastrofos metu žuvo 71 nukritusiame lėktuve buvęs žmogus.

Nors aukų skaičius ir sumenko, brazilų skausmo tai tikrai negali sumažinti. Paguoda sukrėstos tautos širdims yra nebent dramatiški liudijimai apie drąsius gelbėtojus, iš karto po lėktuvo katastrofos atskubėjusius į incidento vietą.

Tarp jų buvo ir didžiulė grupė su gelbėjimo tarnybomis visiškai nesusijusių žmonių – vietos gyventojai, atsitiktinai netoli katastrofos vietos atsidūręs Peru ugniagesys ir netgi vaikai.

Vienas iš jų – neįvardijamas 10-metis berniukas – tapo tikru herojumi.

„Kai parkavome savo sunkvežimį, iš kažkur atbėgo berniukas ir pasakė, kad gyvų žmonių yra kitoje lėktuvo pusėje, – Kolumbijos žiniasklaidai pasakojo Sergio Marulanda – vienas pirmųjų incidento vietoje atsidūrusių žmonių.

Sulaukęs giminaičio skambučio, S. Marulanda žaibiškai šoko į savo transporto priemonę ir atskubėjo į įvykio vietą, kur jį ir pasitiko 10-metis, tiksliai nurodęs, kur guli sužeistas, bet išgyvenęs futbolininkas Alanas Ruschelas.

„Įsodinome berniuką į mašiną, patys nubėgome jo nurodyta kryptimi ir tikrai radome sužeistą žmogų, kuris buvo sąmoningas, paklausė apie savo šeimą ir draugus. Iš karto įkėlėme jį į transporto priemonę, o tada iš visų pusių ėmė lėkti kiti gelbėtojai, – pasakojo S. Marulanda , – Šis vaikas buvo tikras didvyris, neišsigandęs kraupių vaizdų ir šiurpinančių aplinkybių.“

Be A. Ruschelo, iš lėktuvo nuolaužų gelbėtojų ištraukti išgyveno dar 5 žmonės – futbolininkai Jacksonas Follmanas, Rafaelis Henzelis, du įgulos nariai ir vienas žurnalistas.

Kaip pasakojo išgyvenęs įgulos narys Erwinas Tumiri, jo gyvybę išgelbėjo tikslus protokolo laikymasis.

„Supratęs, kad artėja katastrofa, elgiausi pagal nustatytas taisykles. Pasikišau lagaminą tarp kojų ir likau sėdėti embriono pozicijoje“, – Bolivijos radijui sakė jis.

Užuojautos į Braziliją skrieja iš įvairių pasaulio kraštų. „Chapecoense“ komandai ir visai Brazilijai paguodos žodžius atsiuntė vienas garsiausių planetos futbolininkų Diegas Maradona, įvairių šalių politikai.

Kolumbijos pareigūnai tiria juodųjų lėktuvo dėžių įrašus, o oficialios išvados bus pateiktos vėliau, nors spekuliacijų dėl įvairių pažeidimų skrydžio metu Pietų Amerikos žiniasklaidoje netrūksta jau dabar.

Netrukus po žinios apie tragediją sukrėsti „Chapecoense“ fanai užplūdo miesto gatves. Brazilų maldos ir gedulas – liūdnoje fotogalerijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)