F.Molins'as sakė, kad per reidus Strasbūre ir Marselyje pareigūnai rado automatinių ginklų. Pasak jo, šis penketas planavo surengti išpuolį Paryžiaus rajone gruodžio 1 dieną.

Prokuroras su žurnalistais kalbėjo penktadienį, praėjus dienai po neįprasto kovos su terorizmu pareigūnų sprendimo: pasinaudodami neseniai priimtu teisės aktu, jie sulaikė įtariamuosius ilgesniam nei maksimalus numatytas laikotarpis be jiems pateiktų kaltinimų.

Per reidus sekmadienį Strasbūre ir Marselyje buvo sulaikyti iš viso septyni asmenys, bet vėliau du buvo paleisti.

Likę penki – keturi prancūzai ir vienas marokietis – penktadienį stojo prieš kovos su terorizmu bylas nagrinėjančius teisėjus, F.Molins'as sakė spaudos konferencijoje.

Pasak jo, tarp „Strasbūre konfiskuotų elementų“ yra rašytiniai dokumentai, įrodantys „aiškų lojalumą“ IS ir „šlovinantys mirtį bei kankinystę“.

„Strasbūro kuopelė, taip pat Marselyje sulaikytas asmuo, turėjo bendras instrukcijas, ... kurias gavo iš savo koordinatoriaus Irako-Sirijos regione šifruotomis žinutėmis“, – pridūrė F.Molins'as.

Tyrėjams pavyko nustatyti, kad Strasbūro grupelė rengėsi išpuoliui viename iš galimų taikinių gruodžio 1 dieną, nors, pasak prokuroro, pareigūnai dar „negali nustatyti tikslaus“ taikinio.

Kuopelės nariai atidžiai išstudijavo „dešimtis interneto svetainių“, kuriose ieškojo informacijos apie įvairias sostinės vietas, tarp jų – kalėdinę mugę Eliziejaus laukų gatvėje, Paryžiaus Disneilendą, kavines miesto šiaurės rytuose, Paryžiaus kriminalinės policijos būstinę ir vieną metropoliteno stotį, ketvirtadienį nurodė vienas šaltinis policijoje.